Scheveningen naar IJmuiden

Maandag 3 sugustus

DSC01292Om zes uur vertrokken we met de opkomende zon. De verwachte wind was 4 bft en het werd alles wat een zeiler wil hebben. Een rustige zee, steady wind met een enkel stoot van 5. In krap 3,5 uur waren we in de haven van IJmuiden. De Joleroni en de Safety zaten al op ons te wachten ondanks dat we een hele tijd 8 a 8,7 knopen hadden gemaakt over de grond.

De snelle tijd werd teniet gedaan door het wachten voor- en in de sluis. Ruim een uur. Daarna voeren we op een prachtige dag naar de Sixhaven waar we om een uur afmeerden. DSC01293Ik werd verrast door een koor zangers die mijn 72ste verjaardag te weten waren gekomen. Bij de daaropvolgende borrel op de Nube Gris kwamen er nog cadeautjes voor de vlootvoogd en voogdin om ze helemaal verlegen te maken. Een toepasselijke Captain Caribbean rum van de Joleroni en een andere Pampero anejo rum mooi  verpakt in een lederen zakje van de Safety.

Om het geheel nog mooier te maken kreeg ik van beide crews een setje borrelglaasjes met inscriptie met de namen van de drie deelnemenende boten. Een leuk blijvend cadeau. Steven had in de gauwigheid na internet googlen voor de inscriptie gezorgd. De voogdin kreeg nog Ferrero chocolade en pralines voor het bijstaan van de voogd. Dat alles hadden ze natuurlijk niet moeten doen, maar je hoorde ons niet echt protesteren.

Om de reis in stijl af te ronden, togen wij om 8 uur naar het Argentijnse restaurant in de Spuistraat, waar we ons tegoed deden aan een mals stuk vlees en lekkere champignons, sauzen en gepofte knoflook. De avond werd afgesloten met een Irish coffee.

Irish coffee na.

Irish coffee na.

Tot slot: We hebben leuke nieuwe bestemmingen bezocht Terneuzen en Gent en echt genoten van de Gentse feestdagen. Die worden ieder jaar in juli gehouden. We hebben mooi en slecht weer gehad veel moeten motoren maar toch ook lekker kunnen zeilen met een fantastische afronding. Joleroni en Safety, bedankt voor het gezelschap en de hulp waar nodig.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

3 Responses to Scheveningen naar IJmuiden

 1. Wil says:

  Jammer en fijn tegelijk. Weer een mooie tocht afgesloten. Met terecht weer hulde aan de vlootvoogd. Kennelijk wilden de weergoden ook nog even tracteren op een laatste mooie zeildag. Zo moi krijg je het maal zelden. En nu op naar de volgende tocht (volgend jaar?) waarbij ik hoop weer mee te kunnen doen.
  Met hartelijke groet aan allemaal.

   

 2. Dat was echt een leuke afronding van jullie zeiltrip.

  Bedankt voor di info omtrent de gehele zeiltrip.

  Groeten van Edith en Iwan

 3. Fam.Slijper says:

  Beste CarAnd, heb net de laatste stukjes gelezen, en vond ze, net als de eerdere trouwens, ontzettend leuk. Zo kunnen we nog een keer genieten van onze reis en opnieuw huiveren van de terugtocht op de Westerschelde. Nogmaals bedankt voor de voortreffelijke organisatie. Veel liefs, Ully 

  PS: Zodra ik een beetje tijd heb zal ik nog een keer foto's sturen.