Willemstad naar Stellendam

Zaterdag 1 augustus

Ik had mijn best gedaan op de planning. De meningen waren verdeeld. Ondanks dat er de komende twee dagen geen wind werd verwacht wilde de meerderheid van de groep toch buitenom. Het worden so wie so twee saaie motordagen met vlak water en niets te zien, maar het aantal bruggen binnendoor was duidelijk voor de anderen een breekpunt. Toen Carla ook nog zei dat het voor haar niets uitmaakte, was de beslissing snel genomen (5 tegen 1). Ik vind de tocht binnendoor zelf wel gezellig  Meer dingen te zien en dan neem ik het aantal bruggen op de koop toe. N.B. Op zondag werken de bruggen vaak als een groene golf omdat er geen/of niet veel beroepsverkeer is.

Om half elf gingen we i.p.v. naar Ijsselmonde naar Stellendam. Even wachten bij de Haringvlieetbrug voor de brug die op het uur opengaat, en we motorden over een stille plas langs bekende plekken (we hebben nog vier jaar in Stad a/h haringvliet gelegen, voor we naar Lelystad verhuisden).

In de haven kwamen we nog bij van een rustige dag (kan ook!) en namen nog een borrreluur bij de Safety met twee schaaltjes gebakken kippenlevertjes met spek, door Ully klaargemaakt, Heerlijk, zelfs voor iemand die niet van kippenlevertjes houdt zoals ik.

Morgen is het het gunstigst om 13.00 u te vertrekken. We zullen om half twaalf naar de sluis varen i.v.m. de te verwachten drukte.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

One Response to Willemstad naar Stellendam