Wemeldinge/Goes naar Willemstad

Donderdag 30 juli

Wemeldinge/Goes

We waren van plan om ’s morgens naar Goes door de sluis te varen naar het stadshaventje. Het weerbericht was echter niet gunstig (zoals wel meer deze dagen sad) met regen en onweersbuien. Na half drie zou het droog worden en besloten we de bus (een keer in het uur) te nemen naar Goes om toch iets van die plaats te zien. Een gezellig stadje, wel op de lijst geplaatst, voor een andere keer om langer te blijven. In verband met terugkeer naar zijn werk van Steven hadden we ’s morgens bij een koffiepalaver al besloten om naar Willemstad de volgende dag te varen en vandaaruit te beslisssen of we binnendoor of buitenom zouden teruggaan.

Vrijdag 31 juli

Wemeldinge naar Willemstad

De mooie dagen breken aan. Tegelijkertijd viel de wind weg en werd het een motordag Maar de ingeplande wachttijden voor de Krammer en de Volkerak sluizen vervielen wonderbaarlijk. Toen wij bij de Krammer waren konden we zo naar binnen varen in die relatief kleine sluis. Hetzelfde gebeurde bijna bij de Volkerak. Daar moesten we alleen wachten tot de sluis leegliep met boten. Van onze kant lagen we slechts met zijn zessen erin. Carla  had ondertussen voor ligplaatsen gezorgd maar desondanks wilde de Joleroni naar de volgende haven. Een schreeuw haalde hen over om toch met ons de eerste haven binnen te varen. Drie boxen naast elkaar.

Na de gewoonlijke besognes van electra, havengeld betalen etc. een wandeling gemaakt in het stadje. Het heeft een hele lange historie en was een bastion, opgebpuwd volgens het vesting model; een vijfpuntige ster. We waren er al een keer geweest toen we een ligplaats en ander huis zochten. Een gezellige stad. Een paar dure aankopen gedaan in de marineshop (ik wil het splitsen van nieuw touwwerk ook onder de knie krijgen smiley).

De volgende morgen zouden we beslissem of nog buitenom of binnendoor zouden gaan.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

One Response to Wemeldinge/Goes naar Willemstad