Zweden voorbereidingen

SPA54416.JPG

Afgelopen zaterdag naar Volendam gezeild en zondag terug om alles uit te proberen. Yolanda en Randy gingen mee. Probleempje: Een lekkage van de ontluchtingsschroefje van de dieseloliefilter. Een bekend euvel met Yanmar motoren. Dus provisorisch sluitringetje geplaatst om de lekkage te dichten. Ondertussen gisteren nieuwe koperen sluitring geïnstalleerd en geen lekkage meer. Ik neem een reservekap mee, die past ook op de 3GM motor van Henk en Ineke.

Nog een punt om bij te werken: de verstaging. Die moet aangespannen worden omdat aan de lijkant de hoofdverstaging te slap staat. Die moet aan de lijkant dan net op spanning zijn. Dat ben ik nog aan het stellen. Waarschijnlijk weer een testrun totdat het goed is.

De proviandering wordt deze dagen ook verzorgd door Carla. O.a. 40 liter bordeaux wijn in pakken van 10 liter. De eerste slokken al geproefd, en het is uitstekend. Nou nog zorgen dat het niet meteen op is voor de vakantie. De waterlijn begint al behoorlijk te zakken.

Andere voorbereidingen: vuurpijlen en brandblusapparaten nagekeken (datum en vulstand), updates van kaarten voor de wadden, marifoons getest. Tevens voor een tuinman gezorgd die het gras en de hagen bij zal houden, dan hebben de buren en familie die komen logeren geen extra werk.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

Comments are closed.