Klaar voor de reis

IMG_8236.JPG

Zoals boven te zien is, is Carla zeer happy dat ze alle besognes van de laatste weken; orkest, jubileum-commissie etc even achter zich kan laten. We zijn bijna klaar met alles inpakken en de proviandering. Alle punten op de lijstjes zijn doorgenomen. De boot ligt onder zijn normale waterlijn. Voordeel, we kunnen iets meer wind veroorloven. De kat (sorry Sylvester) wordt morgen-vroeg naar Olav gebracht. Daarna even Toby en Irma groeten, vervolgens terug naar de kat van Derrick en verder de laatste dingen aan boord brengen. Morgenavond slapen we aan boord.

De wind ziet er goed uit voor zondag, een windje 4 uit het zuid-oosten, en waarschijnlijk droog, dus prima om naar Makkum te varen. Maandag daarop ruimt de wind naar het zuidwesten, dus weer OK om van Makkum naar Vlieland te zeilen. Volgens Henk is de haven flink verbeterd. Maar met Vlieland is het altijd goed even van tevoren te informeren, want met donderdag en vrijdag a.s. vrije dagen nemen mensen vaak de hele week vrij. Niks aan de hand echter, want we gaan met evenveel plezier via Harlingen binnendoor naar Leeuwarden en vervolgens naar Lauwersoog. Enig nadeel daarvan is, dat we dan de hele tijd moeten motoren.

Verder niets te melden, Gr. Andre

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

One Response to Klaar voor de reis

  1. Ully says:

    Ik kijk elke dag, of er van jullie al nieuws is. Bovendien volg ik de weerberichten van de plaatsen waar jullie (theoretisch) nu moeten zijn. In ieder geval zien de voorspellingen prima uit. Weinig nieuws van deze kant. Vandaag “doe” ik het huis, morgen ga ik naar de boot, of Steven nou wel of niet meegaat. Ook het weekend schijnt mooi te worden, dus misschien pomp ik de rubberboot op en ga in en rond de haven een eindje roederen, neen, het heet roeien. Maar roederen klinkt leuker, vind ik. Nog nieuws van Derek? Hij moet nu toch bijn thuis zijn?!
    Tot mailens, lieve groetjes van een stikjalourse Ully