Onderweg

Ja, we zijn onderweg, maar van de planning klopt er niets. Als we vroeger zo gewerkt hadden, waren de projecten flink uit de hand gelopen. Op zondag de 17de gingen we zoals gezegd op weg naar Makkum. Onderweg besloten de vrouwen dat Hindeloopen ook een mooi plaatsje was en of we niet beter daar naar toe konden gaan. Ruimhartig besloot de vlootleider daar aan toe te geven en we liepen H. aan. Leuk dorpje (Sorry, stadje, het heeft allang stadsrechten). In de zomer zo druk dat je nergens ligplaatsen voor je boot en tafels in de restaurants zijn niet te krijgen. Nu echter een gezellige wandeling gemaakt. Allemaal grachtjes en kanaaltjes doorverbonden met het achterland en oude schilderstijl van Hindeloopen: op alles worden bloemetjes getekend in allerlei kleuren.

We vertrokken daarna de volgende dag naar Vlieland. Het zou een prachtige dag worden. Dat werd het ook, maar voorbij de sluis begon het plotseling hard te waaien en kregen we waarschuwing van de kustwacht over windkracht 6 en harde stoten. Daarom maar besloten om Harlingen aan te doen.Dus ipv Vlieland -Lauwersoog werd het Harlingen en de dag erna Lauwersoog. Gelukkig hebben we op woensdag 20 mei wel lekker de hele dag kunnen zeilen en waren we binnen 8 uur in Norderney.

Zoals altijd, proberen we zo snel mogelijk door de Duitse Bocht te komen. Dus de volgende dag, vandaag, vertrokken met goed weer, wel geen wind op weg naar Helgoland. Nauwelijks 2 uur buiten Norderney, begaf de motor het. Na zoeken bleek de groffilter vervuild. Die heb ik na onze eerdere les in Zweden, altijd als reserve, dus snel verwisseld, maar blijkbaar had ik de afdicht bout iets te hard dicht gedraaid, want onder het vacuumtrekken met de pomp knapte het waterafscheidersglaasje. Gelukkig heb ik een reserveboot bij de hand, en we werden terug naar de haven van Norderney gesleept. Vanwege die pech mochten we naast een Duits jacht liggen, waar we als troost direkt getrakteerd werden op bier, crackers en rum met suikerklontje.

Hopelijk kan ik morgen een sport-zaak treffen die reservedelen in huis heeft. Na installatie denk ik (hoop ik maar) kunnen we weer op weg. Ik had nu geen tijd om leuke foto’s op te laden, dus dat krijgen jullie volgende keer. Groeten allemaal. Andre

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

One Response to Onderweg