Terug in Lelystad

sdc10072Terug in Lelystad

Dinsdagmiddag kwamen we na een mooie zeiltocht met halve wind, terug in Lelystad. De foto’s hiernaast en onder zijn voor de afwisseling van Derrick, genomen in Brazilie. sdc10101Gewoon omdat we blij waren eindelijk iets van hem te vernemen na twee en een halve maand. De watervallen zien er indrukwekkend uit, maar zijn dus niet te bezichtigen per boot. Dat is dan een andere vakantiereis.

sdc10193

Hierna zien jullie de Arubaanse vlag in top bij onze aankomst. Natuurlijk volgde daarop de boot schoonmaken en dingen inpakken om mee naar huis te nemen.Carla geniet nu al ten volle van de tuin, maar we waren beiden wel doodop na het uitpakken en hebben flink uitgeslapen gisteren, ook voor mijn doen.

Voorlopig ben ik nog bezig met de financiĆ«n te regelen en afwikkelen van Papai’s zaken. Onze dank aan de buren voor de goede zorgen voor de post en vrienden zoals H en I die de tuin ook nog even voor ons onder handen hebben genomen. De aangestelde tuinman is slechts drie keer op komen dagen. We wachten af wat de redenen zijn (hij moet nog geld krijgen), misschien is de goede man wel ziek geworden, want hij liep in de ziektewet.

dsc03090-450-x-600Dit is de laatste update van onze reis en allen dank voor alle brieven al of niet op de site. Jullie zullen niet meer lastig gevallen worden met emails daarover. Iedereen is natuurlijk altijd welkom op onze familie-website.

Nog enige cijfers voor de geinteresseerden:

Totale logafstand afgelegd: 1999,4 mijl (echte afstand kan meer zijn ivm stroom mee op verschillende lokaties)

Totale motoruren: 349,4 uur Gemotord in de Gota en Kieler kanalen en staande mast route: 662,7 mijl en 146,7 uur (veel sluiswerk)

Gemotord elders met geen wind: 423.7 mijl.

Echt gezeild wanneer het waaide en wind niet op de kop: 263,3 mijl. Gemotorzeild (met wind op de kop) 686,8 mijl, alleen zeilen had wel gekund, maar met meer ongerief voor mijn zeilmaatje en 28% langere tijd en afstand onderweg. De boot loopt goed en snel bij ongeveer 25 gr aan de schijnbare wind, en je hebt minder last van de golven.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

4 Responses to Terug in Lelystad