Terug in Lelystad

sdc10072Terug in Lelystad

Dinsdagmiddag kwamen we na een mooie zeiltocht met halve wind, terug in Lelystad. De foto’s hiernaast en onder zijn voor de afwisseling van Derrick, genomen in Brazilie. sdc10101Gewoon omdat we blij waren eindelijk iets van hem te vernemen na twee en een halve maand. De watervallen zien er indrukwekkend uit, maar zijn dus niet te bezichtigen per boot. Dat is dan een andere vakantiereis.

sdc10193

Hierna zien jullie de Arubaanse vlag in top bij onze aankomst. Natuurlijk volgde daarop de boot schoonmaken en dingen inpakken om mee naar huis te nemen.Carla geniet nu al ten volle van de tuin, maar we waren beiden wel doodop na het uitpakken en hebben flink uitgeslapen gisteren, ook voor mijn doen.

Voorlopig ben ik nog bezig met de financiën te regelen en afwikkelen van Papai’s zaken. Onze dank aan de buren voor de goede zorgen voor de post en vrienden zoals H en I die de tuin ook nog even voor ons onder handen hebben genomen. De aangestelde tuinman is slechts drie keer op komen dagen. We wachten af wat de redenen zijn (hij moet nog geld krijgen), misschien is de goede man wel ziek geworden, want hij liep in de ziektewet.

dsc03090-450-x-600Dit is de laatste update van onze reis en allen dank voor alle brieven al of niet op de site. Jullie zullen niet meer lastig gevallen worden met emails daarover. Iedereen is natuurlijk altijd welkom op onze familie-website.

Nog enige cijfers voor de geinteresseerden:

Totale logafstand afgelegd: 1999,4 mijl (echte afstand kan meer zijn ivm stroom mee op verschillende lokaties)

Totale motoruren: 349,4 uur Gemotord in de Gota en Kieler kanalen en staande mast route: 662,7 mijl en 146,7 uur (veel sluiswerk)

Gemotord elders met geen wind: 423.7 mijl.

Echt gezeild wanneer het waaide en wind niet op de kop: 263,3 mijl. Gemotorzeild (met wind op de kop) 686,8 mijl, alleen zeilen had wel gekund, maar met meer ongerief voor mijn zeilmaatje en 28% langere tijd en afstand onderweg. De boot loopt goed en snel bij ongeveer 25 gr aan de schijnbare wind, en je hebt minder last van de golven.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

4 Responses to Terug in Lelystad

 1. Henk en Ineke says:

  Hallo Andre en Carla,

  Nou we hebben met een hapje en een drankje jullie thuiskomst in Lelystad bij jullie aan boord gevierd. Fijn dat jullie weer thuis zijn en rust nu maar eens even uit.
  Waren de mosselen lekker? eigenlijk geen stijl om iemand zo lekker te maken! De kleine meid is gisterenavond weer naar huis gegaan zodat we nu weer een weekje alleen zijn, we zullen vaak gaan fietsen. Het weekend van de 22ste komen Conny en Jan een weekend zeilen en dan komen de twee dochters van Linda de week daarop. Dan zetten wij er een punt achter en gaan ook wij naar huis.
  Indruk wekkende cijfers zo Andre als je ze op een rijtje ziet!
  Nou lui we zien jullie nog wel op de Chula.
  Hugs and kisses,
  Henk en Ineke

 2. Willem & Jolante says:

  Lieve Carla & beste Andre,
  Welkom thuis, we zijn blij voor jullie dat alles in redelijke staat heel is gebleven.
  Scandinavie is zeker schoon achter gelaten, jullie hebben zo’n beetje alle lucht en water gefilterd. ( het kost je wel wat filters natuurlijk).
  Het was jammer dat jullie er niet bij waren met de pensionades, we misten nu de “sterke” zee verhalen
  die houden we nog even tegoed.
  Nu relaxen voor Carla en Andre de tuin stevig aanpakken het is er goed weer voor, kussen en groeten.
  Willem & Jolante

 3. Nou Andre en Carla,

  Fijn dat wij jullie reis hebben kunnen volgen via de levendige beschrijving van Andre.
  Het is natuurlijk na zo,n lange tijd weer echt leuk en gezellig om weer thuis te zijn.

  Groetjes en veel liefs van Edith en Iwan

 4. Mirella says:

  Hallo lieverds,

  Ik kan me voorstellen dat jullie doodmoe zijn. Neem even de tijd om fysiek, mentaal en emotioneel weer bij te komen. Vaak gaan we maar door als een sneltrein terwijl het ook wel eens fijn is om te genieten van het ritme en tempo van de “stoptrein”.
  André kan ik ook foto’s plaatsen op de site? Indien ja, hoe dan?

  Kusjes,

  Mirella