Tocht naar Hamburg

De lente begint over een paar weken, al is dat aan de temperatuur nog niet te merken. We zijn al begonnen met de eerste voorbereidingen en schoonmaak van de Nube Gris. Ons zeilplan voor dit jaar is naast korte tripjes op het IJsselmeer, een aanvullende zomertocht naar Hamburg. Er zijn een aantal belangstellenden van de Dehler Club om mee te varen met hun eigen boot.

Planning:

Vertrek op de 10de juli uit Lelystad om via Makkum en Leeuwarden naar Lauwersoog te varen. Van Lauwersoog dan, via Norderney naar Helgoland om taxfree in te slaan en het prachtige vogeleiland te bezoeken. Daarna naar Cuxhaven en vervolgens in een tij naar Hamburg.

Na Hamburg zakken we via de Hanzesteden Stade en Gluckstadt, weer af naar Cuxhaven. Afhankelijk van het weer doen we nog een keer Helgoland aan om via Norderney en Lauwersoog weer naar huis te varen. Totaal ong. vier weken.

Hoofddoel: bezoek aan de hippe Hanzestad: Hamburg,

bekend om zijn nachtleven, maar met nog veel meer te bieden. Een van de grootste havens ter wereld, veel theaters, musea en uitgaans-plekken. Leuke winkels, de lange wandelpier en bv de grootste modelspoorbaan ter wereld.

This entry was posted in 2010 Hamburg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.