Voorbereidingen Hamburg

De boot ligt al in het water maar er waren problemen met het koelwater circuit. Ik heb werkelijk alles ondersteboven gehaald maar kon het probleem niet vinden. Uiteindelijk bleek vandaag dat de koelwaterpomp  lucht aanzoog. Een nieuwe pomppakking bleek de oplossing. Die had ik nog nooit verwisseld bij al die keren dat ik de waaier had vervangen en dat wreekte zich nu. Tegelijkertijd werkte de waterthermostaat niet, dus je zoekt naar een fout en dan zijn het er twee in hetzelfde circuit.  Voordat je het probleem opgelost hebt ben je dan al een paar dagen verder.

Maar goed, ondertussen heb ik de reis uitgestippeld inclusief alle documentatie, zoals reisschedule, koersen, getijden informatie, toeristische attracties, veiligheids en uitrustingseisen. Maandagavond nemen wij het geheel door met de andere zeilers en kunnen ze commentaar leveren. Uiteindelijk gaan er nog 3 boten mee op deze tocht. Een kleine lekker overzichtelijk groep en allen goede zeilers. Vertrekdatum: 12 juli. Jullie worden op de hoogte gehouden.

Volgende week doen we de rest van het poetsen en tuigage aanbrengen. Ik hoop eind van de week weer te kunnen zeilen.

This entry was posted in 2010 Hamburg. Bookmark the permalink.

One Response to Voorbereidingen Hamburg