Bijna zover

We zijn al een aantal keren gaan zeilen om er weer in te komen. De nieuwe marifoon doet het geweldig. Alles is goed ingechecked. Wegens de perikelen van vorig jaar zal ik de dieseltank nog eens onder handen nemen. Daar komen de twee canteens van 20 liter elk die ik van Henk (thanks again!) heb gekregen, goed bij van pas. Dan nog deze week de boodschappenlijsten afhandelen, (cup-a soup niet vergeten).

Helaas moet de “Libel” afhaken omdat Ans nog met een revalidatie zit van haar pols (uit het gips, maar dat duurt nog een aantal weken voor je echt iets mee kunt doen, zeker geen zeilen hijsen). Van de “Spetter” weten we het ook niet zeker, want Martha’s zus ligt terminaal ziek en het is onzeker of zij wel mee kunnen gaan. We hopen het beste voor hen al is dat op zichzelf al een vraag.

Thuis is de voorbereiding ook klaar. De tuin doet het fantastisch, de foto’s hierbij laten dat zien. Dit jaar krijgen we een heleboel appels en pruimen. De sprinklers zijn goed afgesteld. Nu nog een slachtoffer vinden die de tuin een aantal keer wil maaien.

Voor we onze reis beginnen, gaan we samen met de kinderen nogmaals onze 40 jarig huwelijk vieren in de Ardennen (cadeautje), maar daarna hijsen we de zeilen richting Hindeloopen. Fred en Corrie van de “Frigga” ontmoeten we daarna in Leeuwarden.

This entry was posted in 2010 Hamburg. Bookmark the permalink.

3 Responses to Bijna zover