Klaar voor vertrek

Als je deze link nube_gris aanklikt krijg je een mp3 file te horen. Het heeft betrekking op de naam van onze boot: Nube Gris, ofwel Grijze Wolk. Bekend in heel Latijns Amerika, en een geliefd liedje van mijn moeder. Een leuke Peru-aanse wals en nog leuker met tekst erbij. Dat zing ik, vals of niet, soms op de boot.

We zijn klaar voor vertrek. Vanmiddag hebben we nog een barbecue bij ex-buren, die over zijn uit Chicago. Het wordt natuurlijk een gezellige middag met een heleboel bomen over voetbal, reizen, kleinkinderen etc. Met een aantal goede glazen wijn, Chicago baby-spareribs, t-bone steaks enz. komen we de middag wel door. Verder niets bijzonders te vermelden…… dus ik geef even weer wat ik in mijn logboek heb genoteerd:

Bij het checken van de dieseltank vorige week, bleek dat er uit de kleine gaatjes van de niveau-meter, een onderdeel van de tank, zwarte troep kwam. De opnemer heb ik daarop goed schoongemaakt (leegschudden en weer vullen etc.). De tank zelf was verder helemaal schoon, ook het grof filter. Voor de zekerheid zal ik toch een extra reserve meenemen in het pakket. Ik ben kennelijk een beetje spastisch geworden vanwege al die filter problemen vorig jaar, maar ik zet er nu binnen een kwartier een nieuw filter in, inclusief ontluchten van de leidingen, dus iets hebben we wel geleerd.

We beginnen de tocht morgen met twee boten. De Libel heeft zoals eerder gemeld moeten afhaken en de Spetter gaat eventueel tot aan Borkum mee zodat ze snel weer thuis kunnen zijn. De “Frigga” met Fred en Corrie, vertrekt daarna samen met ons op de 16de uit Leeuwarden. Hopelijk naar Lauwersoog, maar ingeval de Colin Archer-race teveel deelnemers heeft en zodoende de Noorder-haven vol is, gaan we binnendoor verder naar Groningen en van daar uit naar Borkum.

Doel van de tocht is dus Hamburg. Bij de meeste mensen nog steeds niet zo in trek als bv London. Misschien vanwege meer romantiek? Daar hopen wij met deze trip verandering in te brengen. Ik zal Fred proberen te strikken voor een onafhankelijk 🙂 goed verslag.

Tussen haakjes voor Henk; de dek-pomp werkt prima. Ik heb er een platte oprolbare slang bijgekocht en de zuig-aansluiting ongeveer de helft ingekort. Dus dankzij jou nu voortaan na iedere etappe een schone boot :).

Eerste haven morgen is Hindeloopen om daar Ger en Martha te ontmoeten. Het belooft een zuid-oostenwind 2/3 Bft te worden, dus hopelijk helpt de gennaker iets. De foto hierboven is het sluisje in Hindeloopen, genomen vorig jaar, toen we op 17 mei vertrokken.

This entry was posted in 2010 Hamburg. Bookmark the permalink.

5 Responses to Klaar voor vertrek