Klaar voor vertrek

Als je deze link nube_gris aanklikt krijg je een mp3 file te horen. Het heeft betrekking op de naam van onze boot: Nube Gris, ofwel Grijze Wolk. Bekend in heel Latijns Amerika, en een geliefd liedje van mijn moeder. Een leuke Peru-aanse wals en nog leuker met tekst erbij. Dat zing ik, vals of niet, soms op de boot.

We zijn klaar voor vertrek. Vanmiddag hebben we nog een barbecue bij ex-buren, die over zijn uit Chicago. Het wordt natuurlijk een gezellige middag met een heleboel bomen over voetbal, reizen, kleinkinderen etc. Met een aantal goede glazen wijn, Chicago baby-spareribs, t-bone steaks enz. komen we de middag wel door. Verder niets bijzonders te vermelden…… dus ik geef even weer wat ik in mijn logboek heb genoteerd:

Bij het checken van de dieseltank vorige week, bleek dat er uit de kleine gaatjes van de niveau-meter, een onderdeel van de tank, zwarte troep kwam. De opnemer heb ik daarop goed schoongemaakt (leegschudden en weer vullen etc.). De tank zelf was verder helemaal schoon, ook het grof filter. Voor de zekerheid zal ik toch een extra reserve meenemen in het pakket. Ik ben kennelijk een beetje spastisch geworden vanwege al die filter problemen vorig jaar, maar ik zet er nu binnen een kwartier een nieuw filter in, inclusief ontluchten van de leidingen, dus iets hebben we wel geleerd.

We beginnen de tocht morgen met twee boten. De Libel heeft zoals eerder gemeld moeten afhaken en de Spetter gaat eventueel tot aan Borkum mee zodat ze snel weer thuis kunnen zijn. De “Frigga” met Fred en Corrie, vertrekt daarna samen met ons op de 16de uit Leeuwarden. Hopelijk naar Lauwersoog, maar ingeval de Colin Archer-race teveel deelnemers heeft en zodoende de Noorder-haven vol is, gaan we binnendoor verder naar Groningen en van daar uit naar Borkum.

Doel van de tocht is dus Hamburg. Bij de meeste mensen nog steeds niet zo in trek als bv London. Misschien vanwege meer romantiek? Daar hopen wij met deze trip verandering in te brengen. Ik zal Fred proberen te strikken voor een onafhankelijk 🙂 goed verslag.

Tussen haakjes voor Henk; de dek-pomp werkt prima. Ik heb er een platte oprolbare slang bijgekocht en de zuig-aansluiting ongeveer de helft ingekort. Dus dankzij jou nu voortaan na iedere etappe een schone boot :).

Eerste haven morgen is Hindeloopen om daar Ger en Martha te ontmoeten. Het belooft een zuid-oostenwind 2/3 Bft te worden, dus hopelijk helpt de gennaker iets. De foto hierboven is het sluisje in Hindeloopen, genomen vorig jaar, toen we op 17 mei vertrokken.

This entry was posted in 2010 Hamburg. Bookmark the permalink.

5 Responses to Klaar voor vertrek

 1. Edith en Ernst says:

  Dag lieve vrienden,

  Dank voor de uptodate verslaggeving van jullie voorbreidingen.
  We wensen jullie een behouden vaart!
  Wij gaan as zondag 18juli weer voor een weekje naar Fr. om daar wat schade te verhelpen, die veroorzaakt is door zware bliksem inslag. Onze satellietontvanger, de verwarmingsketel en een deel van het electracircuit in huis zijn kapot. Van hieruit is dat niet te managen.
  Groet,
  E+E

 2. Henk en Ineke says:

  Zo het feest gaat dus beginnen! Net gezien dat Nederland met voetbal verloren heeft van Spanje, dus een beetje teleurgesteld. Het weer is wat onrustig na al dat warme weer dus kijk maar uit, maar daar hoef ik jou eigenlijk niet voor te waarschuwen. Wij hebben genoten van de leuke foto’s uit de Ardennen, jullie zullen daar best een fijne tijd gehad hebben.
  Hier gaat alles naar omstandigheden goed, ik moet nogal eens voor controle naar het ziekenhuis, maar het is goed dat ze me in de gaten houden. Nou wij wensen jullie een fijne tocht en we horen wel hoe het jullie vergaat.
  Hugs and kisses,
  Henk en Ineke

 3. Marja says:

  Hi, We wensen jullie een goede vaart, hou ons op de hoogte!
  We eten vandaag weer verse kapucijners, recept van Carla, nogmaals bedamkt voor de tip!

  Dikke kus en tot gauw.

 4. Ully says:

  Hoi CarlaenAndre, de grote reis is dus begonnen en we duimen dat alles goed gaat en zich geen motorproblemen of dergelijke toestanden voordoen. We zijn zelf net terug van een rondje IJsselmeer met moeder, die ondanks haar 99 jaar onzettend heeft genoten. Zat als een koningin meestal achter op het “hoge bankje”, ingesmeerd een met pet op.  Eind volgende week vlieg ik met haar terug naar Wenen en ben dan 27 juli weer terug in NL. Ik bel dan om te kijken of ik een stukje met julli mee terug kan zeilen. Voorlopig houd ik het weer voor jullie in de gaten en leef mee met al die leuke verhalen. Veel liefs, Ully&Co.

 5. Henk en Ineke says:

  Hoi Andre en Carla,

  Hoe verloopt jullie reis? Het weer is de laatste dagen zeer onbestendig geweest en wij hebben veel aan jullie gedacht. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie wel eens in de haven zijn blijven liggen. Gaan jullie na Groningen Borkum en Norderney aandoen? Hier gaat alles goed, we zijn gisteren een dagje naar Deventer geweest, leuke plaats hoor. Nou we hopen weer vlug wat van jullie te horen.
  Veel liefs, Henk en Ineke