1ste stop: Hindeloopen

Logboek Nube Gris, 9 juli:

Om 9.15 u precies voeren we weg uit de Houtribhaven. Windverwachting buiig met Z-ZW4 wind. Dus dat beloofde een lekkere zeildag te worden :). Maar de zon scheen al, de wind ruim van achteren, en we surfden over de goven met een snelheid van 7 a 8 kn en dat met een reef in het grootzeil en de hi-aspect iets ingedraaid. Daar voelt de Nube Gris zich prettig bij en de bemanning ook. Wel een paar buitjes onderweg maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg zelfs geen tijd gehad voor een kopje koffie. Dat zat er deze keer niet in, ik had het veel te druk met zeilen. Ter zijde: Normaliter drinken we op zee geen koffie, maar bouillon,  thee of cup a soep van mijn vroegere werkgever.

De koffie moest dus wachten tot we om 14.00 u in de haven aangemeerd lagen. Afspraak was dat we elkaar rond die tijd zouden ontmoeten. De anderen waren blijkbaar later vertrokken uit Andijk en Enkhuizen om het beterende weer af te wachten. Zij kregen daarom ook de hardere wind en stoten in de middag. Rond 17.00 u was iedereen er. Leo van de Blazing Moon greep gelijk zijn kans en schakelde Wilfried in om allerlei technische snufjes en verbeteringen op zijn boot te bespreken, waaronder de lazyjacks en zijn furling systeem. Kijk dat is nou handig als je weet dat de voorzitter van de technische commissie meezeilt.

Tijd dus ook om gezellig met elkaar te borrelen op de Nube Gris met een verlenging in Haven 54 een restaurant op de punt van de dijk in Hindeloopen . De gambas, schollen, forel en entrecotes met de nodige wijn smaakten lekker en de eersste aanslag op de portemonnaies was een feit. We vonden het allemaal een goede start. Van onze vijfde deelnemer, de Par Bleu kregen we bericht dat hij in IJmuiden zat.  Hij was alleen met de fok op en met ruime wind van Stellendam naar IJmuiden gezeild, gemiddelde snelheid 8 kn. Die gaat dadelijk met zijn 43 voeter rondjes zeilen om ons heen.

Ten slotte: Dit berichtje wordt even zonder foto’s geplaatst want die zitten bij iemand anders op het toestel. Ik hoop dat de woorden al een beeld scheppen.

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

3 Responses to 1ste stop: Hindeloopen