Denemarken 2011

Aan familie, vrienden, clubgenoten en andere bezoekers van deze website: Dit jaar gaat onze zeilvakantie weer naar Denemarken. Het begin en eind zal langs de bekende lange route van deze Oostvaarders gaan; Lauwersoog, Norderney, Helgoland of Cuxhaven/Brunsbuttel. Zoals jullie weten, doen wij dat altijd op ons gemak met een maximum van 8 a 9 uur per dag varen. Dat bevalt ons prima en bij de havens die we aandoen valt altijd wel wat te halen of beleven. Langere dagtrips doen wij alleen als het weerpatroon dat noodzakelijk maakt. Die eerste havens zal ik in dit geval dus niet weer beschrijven, alleen als er iets bijzonders voorvalt. Voor eerdere beschrijvingen verwijs ik naar de categorie reizen op deze site, bv Zweden 2005. De tocht wordt georganiseerd onder de vlag van Commissie Noord van de Dehlerclub. Daarom eerst maar de meevarende boten en bemanningen voorstellen, van groot naar klein:

1. De Par Bleu Deux; een Dehler 43 CWS, bemand door Rob en Bertha. Die hebben in 2008 de rivieren aan de oostkust van Engeland met ons bezocht, zie voor dat verslag hier. Rob, bestuurslid en voorzitter van onze commissie Zuid, heeft zijn snelle Dehler 33 ingeruild voor een nog snellere, maar comfortabeler boot. Ik heb zo het idee dat de middagborrels daar gehouden zullen worden :).

 

 

2. De Joleroni; een Dehler 37 CWS, bemand door Jos en Leni. Met hen hebben we een aantal trips gemaakt naar oa Engeland. Gezellig dat ze weer meevaren. Op die trips naar Engeland waren we gemiddeld met zo'n 12 boten. Meestal in het voorjaar rond Hemelvaart en Pinksteren. Het wordt tijd dat de commissie Noord dat weer in ere herstelt 😉 🙁 .

 

 

 

 

3. De Ignace; een Dehler 35 CWS, bemand door Wilfried en Tiny. Wilfried is bestuurslid en voorzitter van de Technische commissie. Nog nooit met hen gevaren maar Wilfried heeft zijn sporen verdiend, is zelfs onlangs geridderd, dus we verkeren in chique gezelschap  :).

 

 

 

4. De Blazing Moon; een Dehler 36 CWS (staat overigens voor: Central Winch System), bemand door Leo en Bernadette. Nieuw bij de Dehler-club, maar op onze kennismakingsavond een enthousiast stel met zeilwedstrijdervaring, dus dat zal wel veel gespreksstof geven.

 

5. Ten slotte, De Nube Gris; een Dehler 31 ZCWS (Zonder central winch system) bemand door Carla en Andre. Die zijn blijkbaar nog lang niet uitgekeken  op Denemarken en Zweden. Afgelopen zondag is er in Kopenhagen in een paar uur tijd behoorlijk veel regen gevallen (150 mm). Dat betekent dat er nu een periode van mooi weer komt, volgens de wet van Nube Gris (Grijze Wolk). Het begint al a.s. zaterdagmorgen 9 juli bij ons vertrek uit Lelystad met een windje  Z-ZW 4bft en een lekker zonnetje. Bestemming; Hindeloopen waar we de andere boten zullen ontmoeten. Als laatste zal de Par Bleu Deux aanhaken in Lauwersoog (die varen buitenom via Vlieland).

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

3 Responses to Denemarken 2011

 1. Edith en Iwan Balinge says:

  Hey sailors,
  “De wet van Nube Gris”, hopi bon !
  Goede vaart en veel plezier.
  Ahoi !!!

  Edith en Iwan

 2. slijpers says:

  Hallo allemaal, leuk dat de boten (en de erbij horende bemanning) werden voorgesteld. Voor de thuisblijvers zijn dat gezichten bij de verhalen. En wat handig dat een technische skipper erbij zit, kan hij verstoppingen vóór de filter en opvoerpompen repareren (nog steeds onze nachtmerrie ondanks dat alles het er nu weer doet). Steven en ik hebben het verslag van onze reis naar de oostkust (her?)ontdekt en er veel plezier aan gehad. Hoe dan ook, we wensen jullie een heel fijne reis, veel plezier en weinig tegenslagen (ook al zijn dit de momenten waar je later het meeste plezier van kunt hebben). Ully en Steven Slijper

 3. Willem van Boesschoten says:

  Beste Andre en lieve Carla,

  De zee onder jullie heb ik eens op mijn gemak bekeken, onderwijl met m’n gitaar aan het spelen, zingen en tevens wat in het rond gefluisterd en contacten gelegd die jullie zullen begeleiden.
  PS
  Was je voeten voor het pootje baden.
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=WK2LpUoqX6A&vq=medium