Borkum naar Norderney

Logboek van de Nube Gris 13-07-2011;

Een uitwaaidag en gelegenheid om verschillende klusjes te doen. De wind floot om de boten en het regende. Met de kuiptent is de leefruimte iets groter en tevens gelegenheid om natte pakken op te hangen. Verder een lees, gitaar spelen en weerberichten uitluisteren dag. Ook nog even de exorbitante havengelden betalen: 1,50 pp voor douche, 3,20 pp toeristenbelasting en 12,90 euro per dag liggeld.

Totaal 63,90 inclusief douchen voor twee keer. Ze misbruiken de noodhaven duidelijk. Als de faciliteiten ook verbeterd werden was er nog mee te leven.

Logboek van de Nube Gris 14-07-2011:

Het weer is nog steeds hetzelfde. Daarom besloten met de bus naar het centrum te gaan. Vol duitse toeristen en ondanks de bewolkte dag nog even naar de ruwe zee buiten gekeken. Nieuwe haring! gekocht bij een vistent, voor bij de borrel ‘s middags en even later na lang zoeken een braadworst tent gevonden. Alleen geen sauerkraut, en dat voor een duitse gelegenheid. Maar niet getreurd. Op de terugweg besloten met het stoomtreintje terug te gaan. Nog echte houten treinwagons uit de jaren dertig leek het. Wilfried verklapte nog dat hij een mini treinspoorlijn heeft in zijn tuin met 6 locomotieven, (de rails zijn iets van 30 cm breed wat hij aangaf). Een kostbare hobby lijkt me zo.

Terug in de haven had een duitser met een Dehler 35  besloten om het toch maar op te wagen en naar Norderney te vertrekken. Hij liet zijn kraanlijn wegwaaien en moest ondanks verwoede pogingen van Leo het met verlengde pikhaken te pakken, toch de mast in getakeld worden om het weer te pakken. Maar er was bemanning genoeg en je helpt een mededeler natuurlijk altijd graag. Per ongeluk nam hij en passant een stootwil van de Blazing Moon mee, maar even later kwam hij ermee terug. Zoals de foto niet laat zien waren er allerlei beste stuurlui aan wal om aanwijzingen te geven waaronder ondergetekende, om de foto te maken.

De weersverwachting voor vrijdag geeft aan dat er een opening is in het weerpatroon om Norderney te bereiken. Dat gaan we dan maar proberen. Het begint met 5 a 6 bft maar zal allengs zakken naar 4 bft en we vertrekken pas rond 15.00 u.

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

6 Responses to Borkum naar Norderney

 1. Nadine says:

  Dag actieve zeilers!

  Ik ben de dochter van Leo 🙂
  Wat leuk om jullie tocht zo mee te lezen! Fijn om te horen dat ondanks alle storm het goed met jullie gaat. Hier in Den Haag ging het te keer gister! Één windhoos en mijn paraplu was kapot..

  Goeie vaart gewenst naar Norderney vandaag en ik lees graag hoe het verder gaat! Geven jullie een dikke knuffel aan m’n paps en bernadet? 🙂

  Groetjes, Nadine

 2. Henk en Ineke says:

  Hallo lui,
  Het weer is vandaag (vrijdag) prima, we hopen maar dat jullie daar ook dit weer hebben zodat je naar Norderney kunt vertrekken. Tjonge wat een havenprijzen dat is toch niet normaal!! Heeft de Par Blue jullie al weer ingehaald? Vandaag bij de specialist geweest en hij was niet ontevreden. Jullie moeten Noorwegen toch ook eens op jullie reisprogramma zetten want wat is het daar toch mooi, we genieten nog steeds na!!
  We vonden die foto van die zonsondergang schitterend. Nou we wensen jullie fijne en behouden vaart, tot horens, groetjes Henk en Ineke

 3. Willem van Boesschoten says:

  PC-groetjes van de Giraf1
  zie andre@carand.nl

 4. Lex van Buren says:

  Lees met plezier jullie berichten , maar maakte me gisteren toch wat zorgen met extreem slechte weer. Gelukkig vandaag een stuk beter en de komende dagen lijken redelijk.
  Voor als jullie weer thuis zijn : wij hebben op vrijdag 16 september een wijnproefavond bij ons thuis georganiseerd, zie separate mail.

  Veel plezier,

  Lex en Marja

 5. Ger says:

  Beste mensen,
  Volgens planning (12-7 Norderney) hadden we jullie dus toch gemist. Wij zitten sinds gisteravond (vrijdag 15-7) 24.00 uur veilig achter een koud biertje in Barendrecht respectievelijk Kaageiland. Ik hoop werkelijk dat jullie veel beter weer zullen hebben dan wij hebben gehad. En neem slechts één goed advies van mij aan. In de Duitse Bocht-Noordzee: maak gebruik van de weergaten en vaar dag-en nacht door! Veel plezier nog!
  Ger

 6. De Rondo says:

  Hoi Dehlerclubgenoten,

  Leuk om jullie te volgen vanuit Engeland. Zien de plekjes voor ons waar jullie zijn en geweest zijn.
  Wij liggen verwaaid in Lowestoft, wachten op een gaatje voor de oversteek. maar hebben drie heerlijke weken achter de rug.
  Goede vaart, en een groet voor allen.
  André en Lies