Borkum naar Norderney

Logboek van de Nube Gris 13-07-2011;

Een uitwaaidag en gelegenheid om verschillende klusjes te doen. De wind floot om de boten en het regende. Met de kuiptent is de leefruimte iets groter en tevens gelegenheid om natte pakken op te hangen. Verder een lees, gitaar spelen en weerberichten uitluisteren dag. Ook nog even de exorbitante havengelden betalen: 1,50 pp voor douche, 3,20 pp toeristenbelasting en 12,90 euro per dag liggeld.

Totaal 63,90 inclusief douchen voor twee keer. Ze misbruiken de noodhaven duidelijk. Als de faciliteiten ook verbeterd werden was er nog mee te leven.

Logboek van de Nube Gris 14-07-2011:

Het weer is nog steeds hetzelfde. Daarom besloten met de bus naar het centrum te gaan. Vol duitse toeristen en ondanks de bewolkte dag nog even naar de ruwe zee buiten gekeken. Nieuwe haring! gekocht bij een vistent, voor bij de borrel ‘s middags en even later na lang zoeken een braadworst tent gevonden. Alleen geen sauerkraut, en dat voor een duitse gelegenheid. Maar niet getreurd. Op de terugweg besloten met het stoomtreintje terug te gaan. Nog echte houten treinwagons uit de jaren dertig leek het. Wilfried verklapte nog dat hij een mini treinspoorlijn heeft in zijn tuin met 6 locomotieven, (de rails zijn iets van 30 cm breed wat hij aangaf). Een kostbare hobby lijkt me zo.

Terug in de haven had een duitser met een Dehler 35  besloten om het toch maar op te wagen en naar Norderney te vertrekken. Hij liet zijn kraanlijn wegwaaien en moest ondanks verwoede pogingen van Leo het met verlengde pikhaken te pakken, toch de mast in getakeld worden om het weer te pakken. Maar er was bemanning genoeg en je helpt een mededeler natuurlijk altijd graag. Per ongeluk nam hij en passant een stootwil van de Blazing Moon mee, maar even later kwam hij ermee terug. Zoals de foto niet laat zien waren er allerlei beste stuurlui aan wal om aanwijzingen te geven waaronder ondergetekende, om de foto te maken.

De weersverwachting voor vrijdag geeft aan dat er een opening is in het weerpatroon om Norderney te bereiken. Dat gaan we dan maar proberen. Het begint met 5 a 6 bft maar zal allengs zakken naar 4 bft en we vertrekken pas rond 15.00 u.

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

6 Responses to Borkum naar Norderney