Borkum naar Norderney 2

Logboek Nube Gris 16-7-2011:

Gisteren toch niet vertrokken. De wind was W 5 bft toenemend naar 6, zicht was goed. Maar de ggd was voor blijven, dus zijn we eruit gekipt zoals de amerikanen zeggen (chickened out :)). Daarnaast is de stelregel bij de tochten, dat er bij 6 bft of groter, niet uitgevaren wordt. Als je overvallen wordt door harde wind is het natuurlijk een andere zaak, maar we zoeken niet zelf de problemen op.

Daarom besloten om 5 uur zaterdagmorgen te vertrekken met wind Z 4/5 . Om het goed te maken hebben we maar een partijtje jeu de boules gespeeld. Bij de vrouwen won Leni van de Joleroni en bij de mannen Andre van de Nube Gris. De rest zat er echter dichtbij.

Nog even ter corrrectie: Wilfried heeft een mini-spoor systeem en de 30 cm die hij aanwees was de grootte van de locomotieven (niet lachen Henk!). Voor de extra nacht in de haven, bij een andere havenmeester moesten we plotseling slechts 14 euro betalen, maar weer geen reçu’tje.

Vertrek dus vanmorgen vroeg om 5 uur. De hele meute was op tijd wakker en met een windje 4, later toenemend naar max 5 stoven we met een gemiddelde van 6,5 kn over de grond naar Norderney. Prachtig zeilweer en dat maakte veel goed. Om 10 uur lagen we aan de kade dicht bij alle faciliteiten, en goedkoper dan in Borkum. Het weer blijft wisselvallig en verandert bij elke weersverwachting. Je kunt net zo goed gaan dobbelen. De weerkaarten ook even onleesbaar voor leken zoals wij, warmte en koudefronten tegen elkaar in, occlusie in een hogedruk gebied (hoe kan dat?) etc. Op de cursussen over reisplanning etc geven ze je de makkelijkste kaarten en je krijgt het idee dat je er flink wat vanaf weet. Maar als zelfs de Bracknell kaarten en de Wetterdienst kaarten over hetzelfde gebied met elkaar verschillen, dan weet je hoe ver het staat.

Rob kwam net binnen uit Lauwersoog, 9 uur over gedaan, maar wel op het verkeerde tijdstip weggegaan. Morgen gaan we zoals het er nu naar uitziet weer niet verder, het regent weer buiten en de wind huilt door de masten en geklepper van vallen die niet goed geborgd zijn. Dat wordt borrelen, lezen en sterke verhalen vertellen. Voor het thuisfront daarom een foto alsnog van de beste stuurlui aan wal en enige actiefoto’s van het jeu de boulen.

Tot slot nog bedankt voor alle reacties. Ger, als we allemaal zo’n bemanning hadden als jij dan viel er wat te zeggen voor doorhalen. Jammer dat we mekaar gemist hebben. Maar we vermaken ons tot nog toe nog best en hebben goede hoop nog Kopenhagen te bereiken. Al is het rondje Sjelland al van de kaart verdwenen.

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

3 Responses to Borkum naar Norderney 2

  1. Henk en Ineke says:

    Hoi Andre en Carla, het zit jullie niet erg mee met het weer, en helaas zijn hier de weers vooruitzichten ook niet al te best, maar laten we hopen dat ze voor de Duitse bocht wat beter zijn. Ja dat had ik wel door hoor van die rails breedte maar toch leuk zo’n emplacement in je tuin, ik zou dat best wel eens willen zien! Het is verwacht ik hetzelfde systeem als ik op zolder heb liggen.Zo dus je hebt maar weer eens gewonnen met jeu de boule, waren er ook prijzen in de vorm van ijs?? Als ik jullie ervaringen zo lees dan komen er wel veel herrinneringen boven. Rob heeft jullie dus ingehaald fijn dat je nu in iedergeval samen bent. Wij volgen jullie, wens ook de andere leden de groeten van ons. Goede vaart en we duimen voor beter weer. Hugs and kisses Henk en Ineke

  2. slijpers says:

    Kan het zijn dat mijn antwoorden onderweg ergens verdwijnen? Ik heb al twee mails geschreven die ik op deze site niet meer terugvind. t Zal wel aan mij liggen, fout gedaan of zo. Zoals jullie waarschijnlijk weten is het weer hier ook niet zo best. Als het niet echt hoeft, blijf je binnen. Ik was vandaag in Stevens flat, schoonmaken. Hij werkt 7 dagen per week, 10 uur per dag en is ’s avonds te moe om op te ruimen. Dus heb ik dat vandaag gedaan. Veel werk, maar het geeft wel een hoop voldoening. Van Norderney kan ik mij alleen het restaurant nog herinneren, en een zeilscholltje aan de steiger. We hadden toen geen tijd om het eiland verder te verkennen. Oh ja, naast ons lag een soort zeilzwerver, die in een heel simpel zeilbootje vanuit Engeland was komen varen. Als stuurinrichting gebruikte hij twee touwtjes die hij aan de railing vastmaakte. Leuke man, kon fantastisch vertellen. Groetjes an allen, veel liefs, dikke kus, Ully

  3. De Giraf vraagt of je naar de side wil kijken, dat maken wij weer mee.

    Gr.de giraf