Norderney 17 juli

17 juli:

De weersverwachting Z 5 bft, maar met onweer en harde wind in de buien verwacht, een drietal uur voor we Helgoland zouden bereiken. Met de vooruitzichte van 30 kn wind op maandag was het besluit om twee dagen te blijven snel genomen. Al hebben we dit jaar een slakkengangetje, we hebben er niet minder plezier om. Dinsdag belooft een mooie zeildag te worden met Z 4 a 5 bft. Vanwege de mooie zeilhoek, gaan we direct naar Cuxhaven met hopelijk een 6 kn gemiddeld door het water voor de Nube Gris. Bij halve wind is het vechten om de grote boten bij te houden. Daarbij zal de Par Bleu Deux waarschijnlijk al in 6,5 uur de tocht volbrengen. Dan moeten ze maar voor ons de plekken vrij houden.

“s Middags besloten even te gaan wandelen. De Blazing Mooners waren ook gaan wandelen nadat ze de dieselolievoorraad hadden bijgevuld. De Joleronies waren gaan fietsen en ook diesel bijvullen en de Ignaciers waren aan het klusssen. Dus de grijze wolkjes gingen ook op stap. Bij het clubhuis moesten we al gelijk eerste hulp verlenen aan een man die uitgegleden was, een flinke wond aan zijn achterhoofd en waarschijnlijk een hersenschudding want hij wilde ook overgeven. Hij praatte een beetje brabbeltaal en had ook zijn stuitje gestoten (daar komt dat woord natuurlijk van). Overigens klinkt het duits voor mij ook als een brabbeltaaltje, dus het is niet verwonderlijk dat ik hem niet verstond. Een duitser belde een ambulance dat snel ter plekke was en het echtpaar meenam. Ondertusssen waren we wel onze paraplu kwijt die we naast de fietsen hadden gelegd. Volgens de havenmeester brengt iemand het wel terug. We wachten nog op bericht.

De Par Bleu Deux had ondertussen ook een ligplek gevonden aan de kop van de kade. Dus gelijk maar een borrelontmoeting georganiseerd met palaver op zijn boot.Hij weet het nog niet maar we gaan niet weg voordat een ieder drie glazen drank en genoeg bierworstjes, deense kaas en olijfjes op heeft.

Op de PBD heeft Rob met Bertha blijkbaar een gebarentaal ontwikkeld, anders kan ik niet inzien hoe hij haar kan bereiken op het voordek voor instructies. Ik moet al schreeuwen op een 31 voeter. Maar de 43 is een pracht boot, met een disco en eetzaal beneden en een terras op het achterdek waar we allemaal terecht kunnen. Nu nog voor Rob, de boot leren kennen.

De borrel werd door Rob helemaal in stijl met kristallen glazen en champagne ingewijd. Jammer genoeg kwamen de Mooners te laat na hun wandeling van 20 km ruim. De schade werd echter helemaal ingehaald met rode wijn en bier. We waren zelf nauwelijks terug van de borrel of het begon te stortregenen. Na de zonnige middag toch uiteindelijk het rotweer waarvoor we in de haven gebleven waren.

PS: Hier speciaal ter gelegenheid van Nadine’s verjaardag nog een paar foto’s van de Mooners.

PS2: Ully, je teksten wel ontvangen. Je vind ze onderaan de bladzijde bij comments. Mijn emails gaan om een of andere reden niet uit.

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

5 Responses to Norderney 17 juli