Norderney 17 juli

17 juli:

De weersverwachting Z 5 bft, maar met onweer en harde wind in de buien verwacht, een drietal uur voor we Helgoland zouden bereiken. Met de vooruitzichte van 30 kn wind op maandag was het besluit om twee dagen te blijven snel genomen. Al hebben we dit jaar een slakkengangetje, we hebben er niet minder plezier om. Dinsdag belooft een mooie zeildag te worden met Z 4 a 5 bft. Vanwege de mooie zeilhoek, gaan we direct naar Cuxhaven met hopelijk een 6 kn gemiddeld door het water voor de Nube Gris. Bij halve wind is het vechten om de grote boten bij te houden. Daarbij zal de Par Bleu Deux waarschijnlijk al in 6,5 uur de tocht volbrengen. Dan moeten ze maar voor ons de plekken vrij houden.

“s Middags besloten even te gaan wandelen. De Blazing Mooners waren ook gaan wandelen nadat ze de dieselolievoorraad hadden bijgevuld. De Joleronies waren gaan fietsen en ook diesel bijvullen en de Ignaciers waren aan het klusssen. Dus de grijze wolkjes gingen ook op stap. Bij het clubhuis moesten we al gelijk eerste hulp verlenen aan een man die uitgegleden was, een flinke wond aan zijn achterhoofd en waarschijnlijk een hersenschudding want hij wilde ook overgeven. Hij praatte een beetje brabbeltaal en had ook zijn stuitje gestoten (daar komt dat woord natuurlijk van). Overigens klinkt het duits voor mij ook als een brabbeltaaltje, dus het is niet verwonderlijk dat ik hem niet verstond. Een duitser belde een ambulance dat snel ter plekke was en het echtpaar meenam. Ondertusssen waren we wel onze paraplu kwijt die we naast de fietsen hadden gelegd. Volgens de havenmeester brengt iemand het wel terug. We wachten nog op bericht.

De Par Bleu Deux had ondertussen ook een ligplek gevonden aan de kop van de kade. Dus gelijk maar een borrelontmoeting georganiseerd met palaver op zijn boot.Hij weet het nog niet maar we gaan niet weg voordat een ieder drie glazen drank en genoeg bierworstjes, deense kaas en olijfjes op heeft.

Op de PBD heeft Rob met Bertha blijkbaar een gebarentaal ontwikkeld, anders kan ik niet inzien hoe hij haar kan bereiken op het voordek voor instructies. Ik moet al schreeuwen op een 31 voeter. Maar de 43 is een pracht boot, met een disco en eetzaal beneden en een terras op het achterdek waar we allemaal terecht kunnen. Nu nog voor Rob, de boot leren kennen.

De borrel werd door Rob helemaal in stijl met kristallen glazen en champagne ingewijd. Jammer genoeg kwamen de Mooners te laat na hun wandeling van 20 km ruim. De schade werd echter helemaal ingehaald met rode wijn en bier. We waren zelf nauwelijks terug van de borrel of het begon te stortregenen. Na de zonnige middag toch uiteindelijk het rotweer waarvoor we in de haven gebleven waren.

PS: Hier speciaal ter gelegenheid van Nadine’s verjaardag nog een paar foto’s van de Mooners.

PS2: Ully, je teksten wel ontvangen. Je vind ze onderaan de bladzijde bij comments. Mijn emails gaan om een of andere reden niet uit.

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

5 Responses to Norderney 17 juli

 1. Hoop dat jullie ook enkele dagen met alleen maar mooi weer zullen treffen.
  Ik merk aan jouw schrijven dat jullie, ondanks vaak slecht weer, toch plezier aan jullie tocht beleven. Als zeelui kunnen jullie uiteraard met elk type weer overweg.
  Groeten.
  Edith en Iwan

 2. Henk en Ineke says:

  Hallo luitjes, heel verstandig dat je in Norderney nog een dagje bent blijven liggen.Als jullie er vandaag in slagen om naar Cuxhaven te varen dan liggen jullie nu drie dagen achter op schema. Nu maar hopen dat de weersverbetering aanhoudt. Maar zo te lezen houden jullie je wel bezig. Achteraf mogen wij nog niet mopperen over het weer wat wij in Noorwegen gehad hebben. Leuk dat je nog iedere dag een carandje kan opsturen, goede reis en veel plezier en happy hours op de Par BleuII
  Henk en Ineke

 3. walter broek says:

  Ha folks, de regen speelt jullie collega’s op het land ook parten moet je maar denken. Overigens een goed gemutst verhaal. Dat belooft een mooie terugkeer. Walter

 4. Els en Caspar says:

  Dag Carla en Andre,e.a.
  Waarschijnlijk onze eerdere mail niet kunnenlezen of ontvangen. Ik bewonder jullie hoor, want afgelopen zondag waren de verwachtingen voor de komende week blijvend slecht, nat,nat en nogeens nat ,windstoten en harde wind. We besloten in Wemeldingen weer teug tegaan en mogelijk bij mooier weer volgende week nog weg tegaan. We zijn nu binnendoor aan het gaan en hopen woensdag weer in Maarssen te zijn. Wie weet gaan we nog andere leuke dingen doen. We wensen jullie allemaal een mooie tocht gr de Zeewaarts

 5. slijpers says:

  Hallo allemaal, zo op Internet te zien hebben jullie morgen best weer. Maar mocht dit niet zo zijn en moeten jullie toch nog in Cuxhaven blijven, zijn er veel activiteiten die beste leuk zouden kunnen zijn. Ik zal ze voor Andre vertalen: breien van en visnet, Kurkonzert, wandeling op het wad, creatief met textiel, BBQ op het Döser strand, planetarium bezoek, vleermuizen kijken enz.enz. Allemaal gevonden op de Startseite von Cuxhaven (en veronderstellend dat jullie daar nu zijn!) Natuurlijk hopen we voor jullie dat intussen de reis verder gaat/is gegaan en dat met volle zeilen en een zonnetje op het bolletje. Liefs, kus, Ully