Rendsburg naar Bagenkop

Logboek van de Nube Gris 21 juli 2011:

Rendsburg naar Bagenkop:

Ditmaal iedereen op tijd klaar en voeren we weg om 8.00u uit Rendsburg haven. Nog even het ijzeren paard laten lopen (ongeveer 4 uur) tot aan de sluizen bij Holtenau. Daar moesten we bijna een drie kwartier wachten om naar binnen te varen en daarna natuurlijk ook in de sluis voor betalen etc. Maar daarna was het ook weer raak. Een goede zeildag met 5,5 kn gemiddeld door het water  voor de Nube Gris bij een 60gr schijnbare wind en NW 5. De overloop helemaal naar stuurboord, achterstag flink aangetrokken, zeil vlak en fok iets ingedraaid en de Nube voelde zich in zijn element. De andere boten waren na 5,5 uur varen slechts tien minuten eerder in de haven van Bagenkop. Ik weet niet of er van opzet sprake was met vertragingstechnieken, maar de Ignace was zo hoffelijk om een geankerd schip te ontwijken en de andere boten voeren een zo hoog mogelijke koers naar Bagenkop, terwijl het zeer goed te bezeilen was. Maar iedereen was blij.

Even later zaten zoals afgesproken allemaal aan de barbecue. Rob en Bertha waren te moe en hadden blijkbaar andere zorgen zoals veel water in de ruimte achter de ankerbak. De volgende dag hielpen Leo en ik hun met een kleine zuigpomp van 31 l/m die bak leegpompen. Merkwaardig dat er geen draingaten waren. Ze hadden onderweg ook een aantal raampjes open gelaten onder het varen, dus het is toch weer eventjes wennen aan zo’n grotere boot.

Op 22 en 23 juli zijn de weersverwachtingen bar en boos. WK 7 en veel buien. Zelfs in de haven zitten we heen en weer te zwaaien. We gaan de 23ste in de middag even naar Svenborg, waar we herinneringen hebben met Henk en Ineke. Toen waren we ook een aantal dagen verwaaid in Bagenkop (maar wel met een zonnetje erbij)!

Maandag belooft een droge dag te worden, evenals dinsdag, wel met weinig wind en krimpend naar het zuiden. Mon is waarscijnlijk wel te bereiken. Ik ga dit nu even op de website zetten, overig gratis net als de uitstekende faciliteiten hier. Gratis gebruik van de wasmachines, gezins was gelegenheden, schoon, zeep en toiletpapier alles voorhanden. Daar kunnen ze een voorbeeld aan nemen in Borkum.

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

One Response to Rendsburg naar Bagenkop