Bagenkop naar Vejro

Logboek Nube Gris 25 juli:

Eindelijk een mogelijkheid om na Bagenkop een bericht te plaatsen. Eerder kon ook maar tegen schandalige prijzen. Terwijl in andere havens zoals Bagenkop en nu in Gedser de wifi voor niets is.

De 24ste moesten we nog een dag extra wachten in Bagenkop. Maar eindelijk konden we op de 25ste om 8 u vertrekken naar Vejro. Met een westenwindje van 20 kn, onder een grijze lucht, tot 10 u gezeild, daarna met een opkomende zon nog 2 u gemotord. Het laatste stukje weer op zeil alleen. Aankomst in Vejro om 14.30u met een zwakke Zw 2-3. Een fijne dag met meer zon dan opgegeven.

Vejro heeft goede voorzieningen, idyllisch gelegen en rustig, maar tegen een bedrag waar je van schrikt: 35 euro en dat zonder wifi. Leo verspeelde een fokklem en Jos assisteerde met het verwisselen van de spinnaker en fokkeval (je gebruikt dan de spinnakerklem ipv de fokklem).

Bij aankomst gaf de Par Bleu Deux ook nog een demo vastzitten en boegschroef gebruik (zie de foto’s). Maar de borrel aan de kade maakte veel goed.

Dit keer heb ik niet zo veel tekst maar daarom een paar foto’s meer. Let vooral op weer de beste stuurlui die aanwijzingen geven hoe de boot via de lier vlot getrokken kon worden in combinatie met de motor en boegschroef :).

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bagenkop naar Vejro