Vejro naar Mon en Gedser

Logboek van de Nube Gris 26 juli 2011:

Vertrek weer om 8 u met een spiegelgladde zee. Aankomst om 15.45 u na een tocht van rond de 41 mijl. Gelukkig konden we na al het motoren vanaf hoogte Hesnaes in een rechte lijn nog zo’n twee uur op zeil koersen naar Klintholm op Mon. Toch met al het slechte weer onze 7de zeildag in 18 dagen (inclusief 7 verwaaidagen). Ger van de Dehlerclub met zijn 41 voeter had jammer genoeg 4 zeildagen in 5 weken, je moet maar een ontzettende pech hebben.

De 27ste nog een zonnige rustdag in Klintholm. Gelegenheid om fietsen te huren en er een fijne klim (en eerst daling) van de Mons Klint, een wandel- en een fietsdag van te maken. De zon scheen en dit was dus het Denemarken zoals wij het kennen. Het eind van de dag sloten we af met weer een fijne Barbecue, waar de Denen in iedere haven gelegenheid voor geven.

Mon naar Gedser

Logboek van de Nube Gris 28 juli:

Een op papier 37 mijl tocht die wij echter  in ongeveer 5 uur volbrachten. Het was dan ook met een NW 5 en halve wind een fantastische zeildag. Jammer genoeg had ik steeds het idee gehad dat iedereen al vertrokken was (maar de Blazing Moon had wat problemen met hun fok en kwam tot mijn verbazing na de Nube Gris binnen). Meestal let ik erop dat iedereen op tijd weg is, maar dit keer waren we zo gehaast om bij de grote boten bij te blijven dat het mij was ontschoten. Toch nog even doorgesproken met de mooners en de anderen.

We haalden top snelheden soms van 7,7 mijl op een surf, en dan hoor je natuurlijk van de grote jongens dat ze er een paar meer hadden gezien. toch waren ze slechts iets van 15 minuten eerder in de haven. De Joleroni was zelfs nog niet klaar met afspoelen 🙂 :).

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vejro naar Mon en Gedser

 1. Leuke foto’s.
  Sigui goza!
  Edith en Iwan

 2. slijpers says:

  t’is toch werkelijk zo: mijn mailtjes komen kennelijk niet altijd aan. Doe ik zo mijn best! Enfin, ondertussen genieten we wel van jullie verhalen en zijn vreselijk jalours op blauwe hemels en schaduwrijke bossen. Op die moeten we hier nog wachten. Walter is sinds begin van de week in het S’vaart ZH opgenomen. Hoofdzakelijk voor onderzoek, om te kijken waar de benauwdheid vandaan komt. Dat komt ergens goed uit want Steven en ik vliegen morgen naar Wenen waar de nalatenschap van moeders eindelijk afgerond kan worden. Dus: weer niet zeilen, dat hebben we dit jaar precies twee keer gedaan en de helft van de zomer is al vorbij! Snik. Lieve groetjes, ook aan de Joleronis en Par Bleuers, kus, Ully

 3. Willem van Boesschoten says:

  Beste Andre en lieve Carla,

  Zie: andre@carand.nl

  Het antwoord van de Giraf van Vejro naar Mon en Gedsie.

 4. Robin Schol says:

  Hallo mensen,

  wie kan mijn vader alsjeblieft vertellen dat ie zich is vergeten te scheren? Soms is ie wat vergeetachtig 😉

  Leuk dat jullie het allemaal naar jullie zin hebben. leuk om mee te lezen over jullie avonturen! Hier in Nederland is dan eindelijk ook weer een keer een zonnetje gaan schijnen.

  Veel plezier en goede vaart en groetjes aan de mooners!

 5. Henk en Ineke says:

  Andre van harte gefeliciteerd met je verjaardag, wij wensen jullie een fijne en gezellige dag met jullie zeilvrienden. Het is weer even geleden dat we van jullie een carrand ontvangen hebben dus weten we niet precies waar jullie nu zitten. Hebben jullie toch het rondje Sjelland nog gemaakt? Hier is alles goed we hebben zelfs een paar dagen mooi zomerweer, de maand juni was de koudste en natste sinds jaren. Gelukkig was het tijdens onze reis door Noorwegen een stuk beter. Nou we hopen op fijn zeilweer voor jullie en zien uit naar de volgende carrand.
  Groetjes, Henk en Ineke