Vejro naar Mon en Gedser

Logboek van de Nube Gris 26 juli 2011:

Vertrek weer om 8 u met een spiegelgladde zee. Aankomst om 15.45 u na een tocht van rond de 41 mijl. Gelukkig konden we na al het motoren vanaf hoogte Hesnaes in een rechte lijn nog zo’n twee uur op zeil koersen naar Klintholm op Mon. Toch met al het slechte weer onze 7de zeildag in 18 dagen (inclusief 7 verwaaidagen). Ger van de Dehlerclub met zijn 41 voeter had jammer genoeg 4 zeildagen in 5 weken, je moet maar een ontzettende pech hebben.

De 27ste nog een zonnige rustdag in Klintholm. Gelegenheid om fietsen te huren en er een fijne klim (en eerst daling) van de Mons Klint, een wandel- en een fietsdag van te maken. De zon scheen en dit was dus het Denemarken zoals wij het kennen. Het eind van de dag sloten we af met weer een fijne Barbecue, waar de Denen in iedere haven gelegenheid voor geven.

Mon naar Gedser

Logboek van de Nube Gris 28 juli:

Een op papier 37 mijl tocht die wij echter  in ongeveer 5 uur volbrachten. Het was dan ook met een NW 5 en halve wind een fantastische zeildag. Jammer genoeg had ik steeds het idee gehad dat iedereen al vertrokken was (maar de Blazing Moon had wat problemen met hun fok en kwam tot mijn verbazing na de Nube Gris binnen). Meestal let ik erop dat iedereen op tijd weg is, maar dit keer waren we zo gehaast om bij de grote boten bij te blijven dat het mij was ontschoten. Toch nog even doorgesproken met de mooners en de anderen.

We haalden top snelheden soms van 7,7 mijl op een surf, en dan hoor je natuurlijk van de grote jongens dat ze er een paar meer hadden gezien. toch waren ze slechts iets van 15 minuten eerder in de haven. De Joleroni was zelfs nog niet klaar met afspoelen 🙂 :).

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vejro naar Mon en Gedser