Norderney naar Lauwersoog

Logboek van de Nube Gris 04-08-2011;

Vanmorgen vroeg de achterstallige drie blogs kunnen versturen.

Door het weghalen van de boeien bij het Plaatgat moesten we weer voorbereiden voor een grote omweg naar de haven  van Lauwersoog. De windverwachting was SW 2 a 3 en later tegen de avond toenemend naar 4 en 5. Aangezien onze koers hoofdzakelijk in die richting was, betekende dat, motoren de hele dag; een tien uur bij een gemiddelde snelheid van 6 kn.

Het werd ondanks de sombere voorspellingen een zonnige dag met een vlakke zee, waardoor we ook niet moesten hakken in de golven tegen de wind in. Even stak het op rond het middaguur en we bereidden ons voor op een staartje van de Gale waarschuwing van de kustwacht, maar dat bleef uit. Na ons uitgesteld vertrek (voor genoeg diepgang door de Sluchter voor de diepstekende jachten), om 11.00 u uit Norderney, legden we om 21.20 u vast aan de kade in de nieuwe buitenjachthaven van Lauwersoog. Even dreigden er problemen met De Blazing Moon. Die had een rood alarmlichtje wat te weinig dynamolading aangaf. Leo had nog een reserve dynamoriem en heeft die gemonteerd. We hopen dat daarmee het probleem opgelost is.

Morgenvroeg, moeten we vroeg vertrekken om op tijd door de sluis te zijn en weer de eerste opening van de Dokkumer Nieuw Zijlen te halen. Ditmaal geen vertraging te verwachten, dus ik schat dat we vanavond in Grou overnachten (ik tik deze blog nu om 3 u ‘smorgens en ga daarna nog even 2 uur verder slapen. Iedereen nogmaals bedankt voor de reacties.

This entry was posted in 2011 Denemarken. Bookmark the permalink.

2 Responses to Norderney naar Lauwersoog

  1. slijpers says:

    Welkom in Nederland! Ik neem aan, dat jullie al in Friesland zijn als jullie dit lezen. Het is vandaag prachtig weer, dus de thuiskomst geschiedt onder een stralend zonnetje. En van Grou tot Lelystad is het nog maar een kikkersprongetje (die term heb ik net zelf bedacht!). Ik weet zeker, dat Carla erg benieuwd is hoe de tuin haar afwezigheid heeft overleefd. Na 4 dagen Wenen was de mijne uit zijn voegen gegrooeid, zo snel gaat dit nu. Enfin, ik zie jullie gauw, tot dan: groetjes en een dikke kus, Ully

  2. Henk en Ineke says:

    Welkom in ons landje, we denken dat jullie al met al een fijne reis gehad hebben, jammer van al die vertragingen maar dat is al in the game! Gisteren naar Roelof geweest in Arnemuiden en gevaren in zijn pas aangeschafte sea horse. Ik heb wel gezien dat Pa zijn schuurmachine weer voor de dag moet halen want er moet het nodige aan worden opgeknapt, maar het zeilde als vanouds. En nu maar weer de tuin in orde zien te krijgen he Carla. Wij zien jullie 13 augustus in Drimmelen.
    Liefs, Henk en Ineke