Denemarken 2012

De ingewijden weten natuurlijk al lang dat we dit jaar weer richting Denemarken en Zweden gaan. We zijn er nog lang niet uitgekeken. Eerst zouden we alleen met de Joleroni gaan (afspraak na de tocht vorig jaar). Maar bij de verschillende Dehler club ontmoetingen kwamen toch weer twee boten bij. De Safety van andere reizen en de Ignace van vorig jaar. Dus toch maar een flotielje van vier boten gevormd.

Door het slechte voorjaar hebben we nog niet veel gezeild, maar ik heb de tijd goed gebruiikt om een nieuw instrumenten paneel te maken. Nu heb ik veel meer ruimte achter het paneel en de indeling is iets netter. Zie foto.

Afgelopen vrijdag hebben we in de tuin een gezellig startpalaver gehad en kennis gemaakt met Carolien die de eerste paar weken Steven zal vervangen op de Safety. We komen nog terug op haar zeilverleden.

Het kleinkind van Jos en Leni is ook gezond en wel ter wereld gekomen en moeder moet nog opknappen. Het komt allemaal weer goed. Zie de foto

Het lijkt me een goed idee om de bemanningen ieder op zijn beurt aan jullie voor te stellen. Dat zal ik in de volgende stukken proberen. Wie weet word ik zelf ook verrast. Bij navraag heeft iedereen de kaarten, GPS en veiligheidsmiddelen voor elkaar, en de tocht bestudeerd, dus we kunnen beginnen.

Zaterdag is de weersverwachting: regen 's morgens en wisselend bewolkt 's middags. Maar de wind is ZW ruimend tot NW 3/4 bft met stoten van 5 bft, dus een makkelijk maar nat tochtje naar Makkum. De planning is via Lauwersoog weer naar Norderney, en daarna direct door naar Cuxhaven. Ik mis jammer genoeg Helgoland waar we altijd de taxfree drank ophalen, maar ze zijn daar bommen uit de 2de wereldoorlog aan het opruimen en wensen geen pottekijkers erbij (voor de veiligheid natuurlijk).

Vanmiddag (donderdag 12) alles inladen en een laatste check van de dieseltank en filters.

This entry was posted in 2012 Denemarken/Zweden. Bookmark the permalink.

2 Responses to Denemarken 2012