Kopenhagen naar Helsingborg en Malmo en Koge.

Logboek Nube Gris 31 juli, Kopenhagen naar Helsingborg;

Om 10.00 u vertrokken met een ZW, W windje 4 bft. Een perfecte zeildag. Halve wind met zo nu en dan windstoten van 6 bft. Voor de rust in de gelederen heb ik de fok iets ingedraaid en we liepen als een speer, voeren als een speedboot i.d.g. We namen de route langs de mooie kust van Sjelland om van de stroom te profiteren tot aan het kasteel van Helsingrod, Denemarken om daarna de veerboten ontwijkend over te steken naar Helsingborg. Een grote haven met faciliteiten allen binnen loopbereik. Curt en Kristina hadden hun camper al bij het havenkantoor geparkeerd en na uitbundige omhelzingen en Hur mor du en mucket bra's, doorgegaan in het gewoon engels.

De rest van de groep ging de stad in en wij namen een uitgebreide borrel om alle herinneringen met hen op te halen. De laatste keer dat we hen gezien hebben was op onze tocht naar Stockholm samen door het Gota kanaal in 2009. Ondertussen zijn er veel dingen gebeurd zoals, trouwen van Andreas en Cecilia, kleinkind op komst van Andreas en Linda, en van Toby en Irma. Tochten van hen in de camper naar Noorwegen en Denemarken etc etc. Kortom de dag was zo voorbij.

Logboek Nube Gris 1 augustus, Helsingborg naar Malmo;

Na weer innige omhelzingen en uitgezwaaid door C en K, richting zuid gekozen met de lichte wind pal tegen. Dus motoren tot Malmo. Wij klagen echter niet na die mooie zeildag gisteren. Rond 10.00 u even zitten genieten van de Danish rolls (ik ben verslaafd aan die dingen). Curt had ons gewaarschuwd dat Malmo de misdadigste stad van Zweden is, maar wij hebben alleen maar de leuke dingen ervan gezien. De misdadigers bleven ver van ons vandaan, – misschien onze uitstraling?-. Ik kan alleen maar positief zijn.

De haven Lagunen is groot, geschikt voor dieptes tot 3,5 m goede faciliteiten en op 1,5 km fietsen het centrum met een oude Stortorget (grote markt die stampvol was met eetgasten op terrasjes. Ergens jammer want de mooie oude gevels van de binnenstad werden een beetje verpest hierdoor. Wel gezellig. Op de weg er naar toe was er een mooi park, sportvelden, een soort boulevard met joggende mensen roller scaters, fietsers , allerlei activiteiten, zelfs linedansen met instructie. Een soort Central Park van New York.  Kortom niet bij een misdadige stad te verwachten :).

Logboek Nube Gris 2 augustus, Malmo naar Koge (Denemarken);

Vanaf Helsingborg begon onze weg terug. Na twee schitterende dagen beloofde deze dag ook alleen goeds. De wind was half tot ruim en 4 bft met enige uitschieters naar begin 6. We gingen met een vaart van soms 7,5 mijl per uur over de grond en waren dan ook na 4,5 uur in Koge. De Joleroni lag natuurlijk al een half uur op ons te wachten.

Na de verschillende electriciteit-boxen geprobeerd te hebben, eindelijk een werkende gevonden en aangesloten. We lieten de anderen de oude stad zien op een fietstochtje. Leuk om daarbij door de drukke winkelstraat te lopen waar Carla niet kon besluiten welke kapster te nemen (minstens tien geteld en allemaal duur naar verhouding met Nederland). Mijn aabieding om mij het te laten doen werd afgewimpeld met het commentaar dat we de schaar niet bij ons hadden.

Morgen gaan we naar Klintholm terug i.p.v. Praesto. Door de diepgang van de Ignace kunnen we niet door de  smalle passage naar Femo op de dag daaropvolgend. Maar niet getreurd, dat geeft ons een kans de anderen meer van Mon te laten zien.

This entry was posted in 2012 Denemarken/Zweden. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kopenhagen naar Helsingborg en Malmo en Koge.