Bagenkop naar Holtenau, Rendsburg en Brunsbuttel

Logboek Nube Gris 8 augustus, Bagenkop naar Holtenau-Rendsburg;

Windverwachting 5/6 bft hoge golven a/h begin, later afnemend. De stroming beloofde mee te lopen. We staken als laatste van wal en a/h stampen van de andere boten te zien besloot ik al gauw twee reven te zetten in het grootzeil en mijn fok iets in te draaien. Een aan de windse koers met hoge golven. De Joleroni probeerde dapper te zeilen maar verlijerde veel. De Nube Gris hield met de motor erbij een aardige hoge koers zonder veel hangen. Daar voelde Carla zich prettig bij en dat moet je zo houden natuurlijk. De buien besloten onder ons door te gaan en de zon deed dapper zijn best om precies te schijnen op de plekken waar we voeren.

Na verloop van minder succesvolle pogingen om hoogte te houden, besloten de anderen ook de motor bij te schakelen en konden we de juiste snelle koers naar Holtenau handhaven. Bij Kiel werden we nog getrakteerd op windstoten van 7 en 8 bft, maar we genoten er op de Nube Gris van, met onze reven. De anderen helden veel. Ik zou als vlootvoogd wel diverse klachten krijgen dacht ik, maar dat viel achteraf mee. De meesten hadden van de tocht genoten.

Na 5 uur waren we in Holtenau, waar echter het wachten begon voor de sluis. Dat duurde 2,5 uur en in de sluis nog een half uur (nog steeds wegens werkzaamheden aan de kleine jachten sluis). Onderweg moesten we nog twee keer wachten bij drie rode lichten wegens passeren van grote zeeschepen. Al met al duurde het nog drie uur voor we om 9 uur in Rendsburg aan de kade lagen. Na een verlaat diner (aardappelsalade met tonijn uit  blik, kappertjes en olijven) vermoeid gaan slapen.

Logboek Nube Gris 9 augustus, Rendsburg naar Brunsbuttel;

Verse broodjes om vijf over acht, maar aangezien iedereen plotseling moest tanken werd het 8.30 u voordat we konden vertrekken. Vlootdiscipline was dus ver zoek. Op het Kieler kanaal werden we de hele route begeleid door twee zeeschepen. De Joleroni was er trots op dat hij twee zeeschepen twee keer was gepasseerd.

Na aankomst in Brunsbuttel boodschappen gedaan en met de bemanning van drie boten naar de midgetgolfbaan. De Ignace vond dat hij niet aan de professionaliteit van de rest kon tippen en besloot niet deel te nemen. Ze zijn het ijsje misgelopen die op rekening kwam van de vlootvoogd met vijf hole in ones. Steven liep zijn ijsje mis omdat hij stante pede zijn paspoort moest halen om een prepaid kaartje te kunnen kopen. Blijkbaar is dat hier in Duitsland verplicht, -over Big Brother is watching you- gesproken. Hij krijgt met Jos de prijs voor de meest ludieke standjes: de "pointgrip" en de "spreidstand". (Zie de verschillende foto’s).

We lagen in de haven langszij de DS41, Yoho (with a bottle of rum) van Peter Knuppel, ook lid van de Dehler Club. Nog even geborreld met hem. Een enthousiast zeiler en wedstrijd man. Zijn boot concurreert met die van Ger Rossel, ook een Dehler DS 41, (een mooie goed onderhouden boot, te koop aangeboden voor geinteresseerden).

Na het weerbericht van vanmorgen vroeg, besloten om i.p.v. naar Helgoland vandaag 10 augustus, naar Cuxhaven te gaan en morgen direct naar Norderney te varen. Wind verwachting NW 4 a 5 en in de buien 6 bft. Daar zitten we met de golfhoogte meegerekend niet op te wachten.

This entry was posted in 2012 Denemarken/Zweden. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bagenkop naar Holtenau, Rendsburg en Brunsbuttel