Hamburg naar Gluckstad/Cuxhaven

DSC01012Hamburg naar Gluckstad 1 juli
 
Een uur voor hoogwater Hamburg vertrokken. Natuurlijk wind tegen maar de zon scheen en we waren in 4,5 uur in Gluckstad. Carla stelde (ivm de dag ervoor) de Safety (Ully) gerust dat de wandeling naar het centrum slechts 20 minuten zou duren. Bij het terrasje van vorige keer met Fred en Corrie namen we weer de traditionele roll en koffie en bespraken de logistiek van het huisje: aparte bediening voor de rolls, broodjes en de koffie buiten, dus drie keer wachten. Bij het betalen moest je ook buiten bij het dienstertje van de koffie betalen. Daarna weer matjes ingelegde haring gekocht en lekker bij de borrel genuttigd.
 
2 juli Gluckstad naar Cuxhaven
 
DSC01013Het werd een motortocht met vertrek weer om 7.00 u. Dit keer precies rond hoogwater Gluckstad. Volgens de verwachting NW wind, maar bij elke bocht in de rivier veranderde de windrichting mee. Ik moet toch uitzoeken hoe dat weertechnisch kan. Dit hebben we meer keren meegemaakt. Twee uur voor aankomst werd het plotseling bar slecht.
 
Harde tegenwind 6 bft tegen de stroom, dus haast geen vooruitgang door het water tegen de steile golven, zo nu en dan verergerd door deining, veroorzaakt door de zeeschepen die langs voeren. Gelukkig bleven we snelheid over de grond houden vanwege de stroom, en na een uur hakken minderde de wind zodat we weer een uur later in een record tijd van 4 uur weer in het zonnetje in de haven lagen.
 
Wij besluiten vanwege de harde wind verwachtingen nog een dag in Cuxhaven te wachten en pas vrijdag naar Bremerhaven te vertrekken. We nodigen Carolien en Ully uit op de Nube Gris voor een lekkere viergangsmenu, een amuse, mostersoep van de firma, een tweepans gerecht van Broccoliroosjes, radijsjes, sjalotjes, uitjes, knoflook cantharellen en kipfiletreepjes met terijaki saus en notenrijst. Er hoorde ook schijfjes peen bij maar dat waren we vergeten in te slaan. Als toetje, Griekse yoghurt met aardbeien. Excuus: we wisten niet of er nog afscheid van Carolien genomen kon worden als we in Bremerhaven zijn. Dit argument werkte zo goed dat Carolien ons op haar beurt uitnodigde om morgen op de Safety een Curry-gerecht te komen nuttigen. 
 
DSC01014Woensdag 3 juli
Carla en de Safety girls besluiten een fietstocht te gaan maken. Ik blijf aan boord opruimen en proberen dit artikel via de wifi te publiceren. Na daarna de tanks bijvullen en olie checken ben ik klaar voor de borrel en de rest van de matjes ingelegde haring.
This entry was posted in 2014 Hamburg. Bookmark the permalink.

One Response to Hamburg naar Gluckstad/Cuxhaven