Tocht naar Antwerpen Gent en rondje Zeeland 2015

Zaterdag 11 juli, naar Amsterdam

Na de auto teruggebracht te hebben nam ik snel de bus naar de Bataviahaven. Na onderweg eerst een volle lading Japanse en Chinese toeristen opgepikt te hebben, kon ik eindelijk op de boot stappen. Mijn zeilmaatje had ondetussen alle bagage en proviandering een plaats gegeven en tevens de zeilhoezen afgehaald en de boot klaar gelegd voor vertrek. Kijk dat noem ik nou organiseren. Gelukkig leest ze dit niet. Voor  de vorm inspecteerde ik nog de zeilen en de vallen en we gooiden los om kwart over twaalf.

We dachten in vier uur in Amsterdam te zijn met een mooi NW windje. Bij de Houtribsluizen echter moesten we al bijna een uur wachten voor we er door mochten. Maar we hielden de moed erin en het begin was ook prachtig zeilweer. Dat duurde echter slechts een uur en daarna viel de wind helemaal weg. De gennaker hijsen beloofde ook niet veel goeds, dus het werd motoren tot de Schellingwoude brug. Daar hadden we een mazzeltje omdat de brug vlak voor ons openging en we gelijk de Oranjesluizen in konden. Mazzeltje daarna weg, want zo’n twintig boten wilden allemaal tegelijk de sluis in, inclusief een dikke botter.Veel geschreeuw en aanwijzingen van de sluiswachter en eindelijk konden we stilliggen. Al met al weer een uur verloren.

Daarna motoren naar de Sixhaven, geen ligplaats noch in de Aeolus haven, dus maar door naar de nieuwe Marina Amsterdam. Daar was de haven redelijk vrij maar volgens de havenmeester was alles gereserveerd en moesten we achter een collega WVL zeiler liggen. De voorzieningen waren echter voortreffelijk en niet te duur. Qua reserveringen klopte de hele zaak niet. Gedurende de avond en de volgende morgen lagen er een aanzienlijk aantal plaatsen gewoon vrij. Maar, je hoorde ons niet klagen. Morgen een kort tripje naar IJmuiden.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.