IJmuiden, maandag 13 juli

Ik vergat nog te vertellen dat na de belevenissen van gisteren, we onze derde boot “de Safety”ontmoetten in de haven. Zij waren blijkbaar door Carla, telefonisch al op de hoogte gesteld van onze perikelen.. Het weer voor vandaag zag er niet goed uit. De verwachting was 4 a 5 bft toenemend naar 6 en 7. Tegen dinsdagochtend zou het echter afnemen naar West 4 a 5 en later 4. Ideaal om met bijna halve wind naar Scheveningen te zeilen.

Het werd daarom een verplichtige rustdag. De diesel-monteur, die Jos gevonden had, kwam, zag en overwon de kleine ruimte in de bakskist van de Joleroni. Hij liet de buitenkabel zitten en haalde de twee gebroken helften eruit om de lengte te bepalen. Simpel fietsenmakerswerk zou je zeggen, maar je zult de spullen maar moeten hebben en weten wat je doet. De kabellengte had hij niet in voorraad en die zou dinsdagochtend om halt negen geleverd worden, dus met algemene stemmen sad werd besloten de volgende ochtend te wachten op de reparatie en dan om 9.30 u te vertrekken.

De vertraging gaf me gelegenheid om de vorige verslagen te publiceren en Carla de gelegenheid om wat eten te kopen in de kleine winkel op de dijk. Roy, de zoon van Jos en Leni, kwam nog even groeten en we konden zijn eenjarige dochtertje bewonderen.

De wind nam volgens verwachting gedurende de dag toe in sterkte en we waen blij dat we verkast waren naar een box dichter bij de faciliteiten en naast de Safety. De Jolereoni kon om duidelijke redenen niet verkassen maar met de hulp van Roy werd hij gedraaid met de kop in de wind. Geen eenvoudig klusje.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.