IJmuiden naar Scheveningen

Dinsdag 14 juli

Het beloofde een mooie zeildag te worden. Om 5.00 u ‘s morgens had ik nog even naar de weerberichten gekeken. Het zag er na de heftige nacht veelbelovend uit. Ully en Steven kwamen mij om 8 u vertellen dat het weerbericht op het neonbord in de haven wat anders weergaf, Wat bleek; degene die het ingetikt had, had het weerbericht van maandag vermeld onder dinsdag 13 juli. Beiden fout, want het was dinsdag de 14de. Achteraf bleek dat de Joleroni ook gedacht had dat het best heftig zou worden.

Na de Safety gerust gesteld te hebben, vertrokken we naar de dieselpomp om de tank te vullen en te wachten op de monteur. Die kwam en installeerde in een half uurtje de nieuwe kabel, maar Jos moest een hele wandeling maken naar de dieselpomp om te betalen, want daar was het enige pinapparaat. Hij dacht dat ik er nog lag, maar ondertussen was ik aan hun steiger gaan liggen om de vorderingen te bekijken. Dus, de hele weg weer terug lopen, een goede oefening. Al met al voeren we om 9.50 u de haven uit.

Voor de windstoten had ik een rif gezet en de fok iets ingedraaid. Desondanks gingen we met een gang van 8 knopen over de grond, ervandoor. Je moet de stroomsterkte van een knoop natuurlijk er af trekken, maar toch een lekkere snelheid. Carla voelde zich echter niet prettig, (al een poos niet gezeild, dus ondanks de Cinerazine tegen zeeeziekte, nog niet ingeslingerd).

Het werd een inhaalslag voor de Safety wat hun een uur voor Scheveningen lukte, maar toen deed ik dat laatste uurtje de motor erbij want de stroom begon met 1,5 knoop tegen en het afzwakken van de wind de snelheid te drukken naar 3,5 kn over de grond. De Joleroni was daarentegen in geen velden of zeeen in dit geval te bekennen. Maar door hun snelle tijd, hadden zij niet alleen hun boot gepoetst maar ook de elektriciteit en de plaatsen voor ons gereserveerd. Toch de moeite waard om ze vooruit te sturen. Na de standaard plichtplegingen sloten we de dag af met een uitgebreide borrel op de Joleroni.De verwachting voor morgen is ZW 2 a 3, pal tegen, in de morgen een beetje regen maar daarna opklaringen. Hopelijk wordt het neet als vandaag toch weer een mooie dag.

Foto's heb ik nog nieet georganiseerd maar doe ik later ebij.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

One Response to IJmuiden naar Scheveningen