Scheveningen naar Stellendam

Woensdag 15 juli

We zaten ingebouwd tussen allerlei jachten en onze buurman was akkoord met om 8.30 u vertrekken.Hij had echter gisteravond nog even doorgegeven dat hij liever om 8.00 u weg wilde. Nu is het zo dat er twee groepen zijn in Scheveningen. Degenen die noordwaarts willen met het tij en die die zuidwaarts willen. Het is dan even afhouden en wegduwen, maar alle boten konden toch op tijd eruit. Ideaal was om 8.30 u te vertrekken. Na het aanroepen van de verkeerscentrale voor permissie om naar buiten te varen konden we koers zetten naar de Maasmond.

De windverwachting was weer knudde. I.p.v. W 2 a 3 kregen we een ZO tot Zuiden wind van 4 a 5 bft Met ingedraaide fok en motor maakten we een gangetje van 7 a 7,5 kn. Na het aanroepen van de Maasmond centrale konden we achter een groot schip de waterweg oversteken. De wind bleef stabiel maar pal tegen waaien tot aan de wending naar bakboord het Slkijkergat in. Dat was natuurlijk scheuren alleen op de fok. Al met al waren we in 4,5 u bij de sluis van Stellendam die een half uur duurde voor we geschut waren.

Toch vermoeider dan ik dacht heb ik lekker in de comfortabele douches van de haven uitgbreid genoten van de faciliteiten. Er was zelfs een ligbad waar Henk enige jaren geleden ook van genoten had. Ondertusssen had Carla een lekker kippetje in de oven bereid met gebakken courgette en overgebleven aardappelsalade.

Morgen belooft het een zonnige dag te worden met 24 graden. We zullen zien, want tot nog toe was het pet wat de meteo mensen ons berichtten. We moeten wel vroeg op en om 7.30 u vertrekken uit de haven want de vissersboten moeten ook geschut worden. Tot morgen.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.