Terneuzen naar Gent

Zondag 19 juli Terneuzen naar Gent

We voeren om 8.00 u uit om in twee en een half uur naar Langerbrugge te varen, een haventje het dichtstbij Gent. Met staande mast kom je niet veel verder, maar er was een goede busverbinding van ongeveer een kwartier.

Eerst naar de Oostsluis waar we geluk hadden. We konden na drie grote aken aansluiten en waren tien over negen dooor de sluis. Onderweg gingen de bruggen al ver van te voren open voor ons. Het was zondag, dus de brugwachters waren blij dat er verkeer was.

Dicht bij de haven zagen we iemand druk gebaren en aanwijzingen geven. Een zeer behulpzaam persoon dachten we. Het bleek na aanleggen, de havenmeester te zijn die blij was met zijn klanten. Er kunnen precies vier “diepstekende”  jachten liggen. Het haventje was van de Koninklijke Belgische sailing club en lag vlak naast de Royal Belgian Sailing Club. Wat het verschil is, is ons niet duidelijk. De RBSCclub had wel dure wagens; jaguars, audi;s etc.

Al met al, toch een goede ligplaats als je er rekening mee houdt dat alle hotels volgeboekt zijn gedurende de twee Gentse feestweken. Na de gewoonlijke besognes van stroom aansluiten, boot afsluiten, sanitaire stop etc. liepen we naar de bushalte om voor 4 euro retour per persoon naar het centrum van Gent te rijden. Daar was het een drukte van jewelste. Overal optredens van bandjes, artiesten, klassiek orkest, mime spelers, poppentheaters. Natuurlijk waren er ook de oude prachtige gebouwen met oeral mooie middeleeuwse gevels.

We bezochten de dwangburcht in de oude stad waar (voor Bodhi) een echte ridder ons welkom heette en waar je van boven de kantelen een prachtig uitzicht had over de stad. Het was een kasteel door Boudewijn de eerste gebouwd in het jaar 868. Het werd het herbouwd door de graaf van Vlaanderen en kreeg het de funktie van dwangburcht. Wat opvalt is dat alle gilden hun eigen kerk hadden.

We besloten de volgende dag nog meer te genieten van de stad en een lange midddag en avond van te maken.

Gent (Langerbrugge)

Maandag 20 juli

Na een rustige morgen, uitslapen, spullen opruimen etc. togen wij met de bus weer naar het centrum van Gent. Steven van de Safety had al een programma gedownload van het internet, met alle evenementen. We namen een boottochtje met gids om bekende en onbekende weetjes te vernemen. We spraken daarna af om elkaar half zes weer te ontmoeten bij een al bezochte restaurant. Iedereen ging voor verschillende interesses hun weegs, waarbij we belangstellend naar de verscheidene goede bands gingen luisteren.

We zagen ook een restaurant met terras aan het water; “de Acht Zaligheden”, waar we om kwart voor zes van een heerlijk all-in diner gingen genieten. Keus uit drie bij drie gangen. Als laatste gang namen we allemaal een Irish coffee. Daarna weer naar optredens van jazzbands luisteren en op eeen gegeven moment moesten we ons haasten naar de laatste bus van 10.00u.

Steven besloot de nachtbus te nemen om 3.00 u om nog naar een dure band te luisteren: De Jack Rebels, normaal kosten kaarten voor die band 45 euro of meer volgens hem, nu was het optreden gratis. De veiligheden (bemanning van de Safety) hadden overigens ook een leuke demo gezien van Argentijnse tango dansen, waarvan een foto later gepubliceerd wordt door ondergetekende.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

One Response to Terneuzen naar Gent