Gent naar Terneuzen

Dinsdag 21 juli

We gooiden de trossen los, (in dit geval de landvasten smiley) om tien uur en begaven ons op het kanaal. Veel drukker dan afgelopen zondag. Je moest goed opletten voor snelvarende aken en sleepboten en zelfs een groot zeeschip, voortgetrokken en gestuurd door drie sleepboten. Weer werkten de  bruggen goed mee al was het goed oplettten voor de aken die  tegelijk opstoomden. Nog even door Rijkswaterstaat op geattendeerd dat we op kanaal 11 moesten uitluisteren terwijl wij dat al de hele tijd deden. Ook nodeloos dat we voor de sluis Terneuzen kanaal 69 moesten gebruiken. Voor het reglement geldt dat dat alleen verplicht was voor de beroepsvaart.

Ditmaal voeren we naar het zijkanaal van de Oostsluisaan waar we aan konden leggen in een klein haventje. We waren op tijd. Er waren vier plaatsen over waarvan een met een reservering na 4.00 u. Geen punt, want we waren heel tevreden over onze drie ligplaatsen. De dieselolie pompstation lag aan de overkant en de grote Jumbo was vijf minuten lopen evenals het centrum. En liggeld slechts 14,25 voor de Nube Gris, het goedkoopste tot nog toe. Zelfs de wifi werkt prima. Na diesel tanken en weer de nodige inkopen nog een foto gemaakt van Steven in zijn hangmat op de voorplecht.

Het weerbericht zag er goed uit voor de tocht morgen naar Antwerpen. Daar zal ik de gemaakte foto’s verzamelen en invoegen tussen de verslagen. Even terugbladeren dan graag.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.