Langer in Terneuzen

Woensdag 22 juli

Iedereen lekker uitgeslapen want we hoefden pas om 12.30 u naar de sluis. De bedoeling was om 14.00 u buiten op de Schelde te zijn voor een trip van 5,5 uur naar Antwerpen. Je kunt daar door de keersluis een uur voor tot een uur na Hoogwater Antwerpen. Als je iets te vroeg bent is er een wachtboei of kun je even ankeren. Na 22.00 u gaat hij niet meer open.

Zover kwamen we echter niet. Bij het wachten voor de sluis schakelde ik in de vooruit en begon de as plotseling te bonken. Ook in de achteruit. Na zwaaien en melding bij de sluis kwam de Joleroni ons te hulp met een sleepje naar de haven. Bij telefonisch contact met de verzekering gaven ze mij de firma in Terneuzen waarmee ze dealen. Dat bleek dezelfde firma van ons jachthaventje. Die waren snel ter plekke en zij vermoeden ook iets met de schroef.

P1020585De Joleroni sleepte ons weer een mijl verderop waar ze een kraan hadden. De Safety reserveerde ondertussen onze ligplaatsen. Bij de kraan werden we uit het water gehesen en ja hoor; de inbus-boutjes op de mantel van de Max Prop schroef waen losgetrild. Hoe dat kan (ze zijn ieder afzonderlijk geborgd met een splitpennetje’ weet ik nog steeds niet). Ook de firma dacht misschien ergens tegenaan gebotst. Gelukkig was het huis nog heel en miste er alleen drie inbus/boutjes. Ik had nog 2 reserve aan boord en bij het bedrijf draaiden ze nog een kopietje.

P1020583Na montage van het geheel door de firma kon de boot weer te water en tuften we alsof er niets gebeurd was weer naar de jachthaven. De hele zaak is gedocumenteerd door de Joleroni en hopelijk kan ik hun foto’s in Antwerpen kopieren en laten zien.

P1020588Morgen gaan we het weer proberen. Het weerbericht is nog steeds gunstig en we kunnen nog voor 22.00 u de keersluis bereiken.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Langer in Terneuzen