Antwerpen in de regen

Antwerpen 25 juli

De dag begon vroeg met zwaar onweer en sterke windvlagen overal om ons heen en op een gegeven moment begon het zelfs te hagelen. De boten zwaaiden heen en weer en dan gaat er een heleboel door je heen; Wat moet ik doen, kan ik doen in geval dat etc… Gelukkig was na een half uur het onweer en het hagelen voorbij. Het bleef echter de hele dag door regenen en hard waaien. Van enig vermaak of bezoek in Antwerpen kwam natuurlijk niets van. De geplande barbecue werd verschoven naar zondag. Ully en haar vriend Val deden de inkopen voor ons want hij was met de auto naar Antwerpen gekomen. Verder kwamen we de dag door met lezen en weersverwachtingen uitpluizen en kleine boot-akkefietjes.

Antwerpen 26 juli

De morgen bracht ons zowaar zonneschijn. We besloten om dit keer er met de fiets op uit te trekken met de lange wandeling van gisteren nog in gedachten. De Safety zou weer met de auto gaan. Ons plan: de Vogelen markt (voor Nederlanders, de Vogeltjesmarkt – misschien omdat vogelen in Belgie ook een andere betekenis heeft smiley-). De Joleronies waren de tour nog niet vergeten en zetten er een flink tempo in. Gelukkig kon ik hen nog vertragen voor het lezen van de kaart. Na de fietsen driedubbel op slot gezet te hebben konden we de beroemde markt bekijken. Een heleboel “Action” materiaal en goedkope Chinese artikelen, toch vond Carla een leuk bloesje om zichzelf en mij natuurlijk te bekoren.

Om het wachten op elkaar te bekorten, gingen wij twee aan twee verder zoddat we langer stil konden staan bij de individuele interesses. Na een lunch bij een cafeetje en verder onderzoek van de curiosa op de Vrijdagmarkt gingen we weer bootweegs. Olav en Charlotte hadden ons daarvoor n.l. gemeld dat zij ons wilden verrassen met een bezoekje, en onze kleindochter Rosalyn kwam natuurlijk ook mee. Haar zusje Lisa was een dagje bij haar andere opa en oma en die had het ook blijkbaar naar haar zin. Een leuke verrassing, al viel het niet mee met de regen en het zitten onder de kuiptent. Charlotte had het iets te kwaad met het zwaaien van de boot, maar Rosalyn had het druk met het in en uit klimmen van de kajuit.

Terwijl ze hier waren, was het zachtjes gaan regenen en we zagen de BBQ al uitgesteld worden. Om vijf uur besloten we op voorstel van de Joleroni om toch maar te cue-en, onder het afdaktentje bij de BBQ plaats. De salades waren n.l. al gemaakt en we zaten er droog. Door de wind en regen was -het guur en koud, dus we  haalden een dekzeil van de boot en maakten het ons gezellig. Wat Ully gisteren had gehaald bij de super smaakte best, inclusief de diverse huisvlijtsalades. Olav ontfermde zich samen met Jos over de bbq’s en ik had er geen omkijken meer naar.

Na afscheid van hen sloten we deze dag af met een lekker kopje thee op de boot.

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

4 Responses to Antwerpen in de regen