Antwerpen nog verwaaid

Maandag 27 juli

Verwaaid, regen en een klein uitzicht op een gaatje in het weerpatroon voor woensdag. Dit zijn de dagen dat mensen er toe komen risico’s te nemen terwijl het eigenlijk niet kan. Er zijn slechtere plekken om verwaaid te liggen. Hoewel, vandaag zijn de musea gesloten en de meeste vermaak locaties. Dus we moeten het doen met ons eigen vermaak; lezen, puzzelen, internetten voor zo goed als het gaat en bootakkefietjes. Eerst maar naar de Spar dichtbij op de fiets voor de nodige inkopen.

Via Ully ontmoetten wij een paar zeilers waaronder een bemanning van een dehler 34 die notabene  allebei  in onze Houtribhaven liggen in Lelystad. Nog sterker zelfs; de bemanning van de andere boot, een Hansa 35, ligt thuis schuin tegenover ons in de box, terwijl we elkaar zelfs helemaal niet kennen. Zij liggen net als wij al vanaf vrijdag verwaaid.

Bij een borrel op onze boot verwelkomden we Steven terug en hadden we weer de gelegenheid om de toastjes, chips, nootjes etc weer rond te laten gaan inclusief een Havana anejo die ik nota bene bij de Spar vond.

Dinsdag  28 juli

De dag begon vroeg met een motregen. Het zal daarna droog worden met enkele minuten zon. Het blijft hard waaien maar de kansen voor vertrek woensdag liggen er nog steeds. Donderdag en vrijdag zelfs nog beter qua windrichting, maar zoals zo vaak gaat de wind dan ook liggen.

Om elf uur naar het gerenoveerde centraal station. Een pracht van een gebouw. Daarna de nodige schoenenwinkels bezocht om een nieuw paar schoenen voor Carla te zoeken. Moe van het slenteren de metro teruggenomen naar de haven en op de aansluitende bus bijna ruzie gekregen met een botte buschauffeur, want het kaartje dat we hadden wilde niet gestempeld worden. Maar we lieten het maar zo en wandelden verder naar de haven. Gelukkig zijn niet alle Belgen zo.  

This entry was posted in 2015 Gent/Antwerpen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Antwerpen nog verwaaid