Derde dag op Langeland

Hallo Beste vrienden en familie

Hier nog een stukje wat niet overgekomen is met mijn copy/paste. Voor Olav nog een foto van mijn andere jacht. Even op de foto klikken dan krijg je het groter te zien. ” De perikelen met onze dieselmotor heb ik opgelost (nieuwe waterafscheider gekocht) en we hadden een rekordtocht van Norderney naar Helgoland (7uur) vanwege het springtij. Na de bekende dranken ingeslagen te hebben vlogen we weer in 7 uur naar Brunsbuttel aan de Elbe. We lieten met gemak een paar 36 voeters, Malo’s, achter ons die niet zo goed hoog konden zeilen. De tocht daarna door de Kieler kanaal was weer rustig en we hebben zitten genieten van de huizen en het groen langs het kanaal. Het weer is nog koud maar de mensen langs het kanaal fietsten in hun t-shirts. Het zal wel aan de “rijwind” liggen of we zijn grote koukleumen. Na aankomst in Holtenau kwam Henk met de volgende pechnieuws: hij dacht dat zijn hogedruk pomp voor de dieselinspuiting (Boschpomp systeem voor insiders) lekte, ongeveer 1 liter over de 9 uur door het kanaal. Dinsdag dan maar even bellen naar de dealer. ”

Nu over op vandaag de 28ste. De zon is weer aan het schijnen, maar de windverwachting heel hard. Dus we gaan maar een uitstapje doen naar Svendborg met de bus. Morgen belooft het prachtig zeilweer te worden en de komende dagen ook. Dus ik schat dat we over drie vier dagen in Zweden zitten. Het probleem bij Henk zijn boot is dus niet de pomp zelf maar het oliedrukslangetje na de hogedrukpomp, dus met een paar kunstgrepen te herstellen. Weer een job geklaard.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

2 Responses to Derde dag op Langeland

 1. Ully says:

  Hoi wereldreizigers, ik kom net terug van twee dagen Limburg, wat is dit toch een mooi stukje van de wereld. Als ik zo jullie avonturen met de motor lees, duizelt het mij steeds. Wat kan er toch veel mis gaan met zo’n brok techniek. Slangetjes en glaasjes, spuiting en pompje, impala (of hoe dat ding ook weer heet), snaar en moeren, het houdt maar niet op. En niet te vergeten de meetstok, die op een bijzonder ontoegankelijke plaats zit. Alles wat ik ervan wet is, dat je een sleuteltje om moet draaien om dat ding aan de gang te krijgen. En oh ja, dat handeltje rechts ervan mag niet omhoog staan, anders doet ie het niet. Knap hoor, 7 uur naar Helgoland, we hebben er toen, denk ik, zo´n 10 uur over gedaan en dat was al heel snel. Maar dat was dan ook vanuit Borkum. Ik ben al benieuw, waar jullie nu zitten. Met dat mooie weer vast al in Sweden. Maar hoe stond de wind? Ik geloof, dat de Duitsers van de week NO-wind verwachtten, en dat is toch de kant van Sweden op? Prettig pinksterweekend, groet Ully

 2. irma says:

  Hoi!

  Goed te horen dat het allemaal goed met jullie gaat.
  Leuke foto’s hoor! Geeft een echt vakantie gevoel. Het jacht op de foto lijkt wel een duikboot trouwens als je naar de boeg kijkt!
  Hier ook alles goed, courgettes in bloei en meer van dat moois…

  Liefs Toby en Irma