Derde dag op Langeland

Hallo Beste vrienden en familie

Hier nog een stukje wat niet overgekomen is met mijn copy/paste. Voor Olav nog een foto van mijn andere jacht. Even op de foto klikken dan krijg je het groter te zien. ” De perikelen met onze dieselmotor heb ik opgelost (nieuwe waterafscheider gekocht) en we hadden een rekordtocht van Norderney naar Helgoland (7uur) vanwege het springtij. Na de bekende dranken ingeslagen te hebben vlogen we weer in 7 uur naar Brunsbuttel aan de Elbe. We lieten met gemak een paar 36 voeters, Malo’s, achter ons die niet zo goed hoog konden zeilen. De tocht daarna door de Kieler kanaal was weer rustig en we hebben zitten genieten van de huizen en het groen langs het kanaal. Het weer is nog koud maar de mensen langs het kanaal fietsten in hun t-shirts. Het zal wel aan de “rijwind” liggen of we zijn grote koukleumen. Na aankomst in Holtenau kwam Henk met de volgende pechnieuws: hij dacht dat zijn hogedruk pomp voor de dieselinspuiting (Boschpomp systeem voor insiders) lekte, ongeveer 1 liter over de 9 uur door het kanaal. Dinsdag dan maar even bellen naar de dealer. ”

Nu over op vandaag de 28ste. De zon is weer aan het schijnen, maar de windverwachting heel hard. Dus we gaan maar een uitstapje doen naar Svendborg met de bus. Morgen belooft het prachtig zeilweer te worden en de komende dagen ook. Dus ik schat dat we over drie vier dagen in Zweden zitten. Het probleem bij Henk zijn boot is dus niet de pomp zelf maar het oliedrukslangetje na de hogedrukpomp, dus met een paar kunstgrepen te herstellen. Weer een job geklaard.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

2 Responses to Derde dag op Langeland