Tegenslag

dsc02560Op de 28ste zouden we dus naar Svendsborg gaan op het eiland Funen, aangezien het steeds hard waaide. Helaas met de bus. Toch weer leuk, dan zie je ook meer van het landschap. Heuvelachtige akkers, leuke huizen, boerderijen en Svendsborg is een gezellige stad. Echter gedurende het wandelen kreeg Henk last van tintelingen om zijn lippen en geen gevoel in zijn linkerhand. Omdat hij al een paar dagen hoofdpijn had besloten we de eerste de beste EHBO dienst aan te lopen. Hij moest gelijk in het ziekenhuis blijven om de volgende dag een scan te ondergaan. Om het kort te houden met persoonlijke dingen, Henk en Ineke moeten hun reis afbreken, want voor de kleine bloeding die gevonden is, is opgelost mag hij niet meer zeilen.

Heel jammer en toch een gevoel van verlies voor ons allevier. Zijn zoon komt van de week over en zeilt de boot waarschijnlijk terug met Ineke. We vertrokken daarom op zaterdag alleen. Helaas bleek de pech nog niet over. Na de brug bij Rodkoping moesten we met zware stroom door een nauwe beboeide straat. De wind stond er pal tegen met hoge golven en de boot maakte zware klappen. Ik denk dat alle vuiligheid die er in de tank was loskwam en prompt de groffilter weer helemaal verstopte. Dus maar omgekeerd en op de fok voor de wind naar Rodkoping.

Dan maar weer zeilend de haven in. Dit kunstje hebben we al eerder meegemaakt maar is toch altijd afhankelijk van faktoren die je niet helemaal in de hand hebt. Gelukkig konden we de handelshaven in en met zo kleine mogelijke fok en toch genoeg snelheid draaiden we tegen de kant schuin in de wind en afgeremd met achter vastgemaakte landvast. Keurig. WE besloten drastische maatregelen te nemen en hebben met een geleende grote Jerrycan alle diesel uit de tank gehaald, tank schoongemaakt met lapjes onderbroek (oude), nieuw filter en de motor startte weer direct. Na dit alles toch maar weer een bezoekje gebracht aan Henk in het ziekenhuis.

Vandaag met tegenwind maar slechts windkracht 4 toch gemotorzeild naar Kerteminde. Een groot zeilplaatsje met een drukke dag wegens Pinksteren, en een heleboel wedstrijden, van kleine tot groot. Zo’n 2 a 300 boten. We konden gelukkig nog een open plekje krijgen. Hier is er ook een grote marinashop waar ik morgen eens een paar reservefilters ga kopen, uit voorzorg.

Van onze zweedse vrienden hoor ik dat ondertussen twee andere boten niet meer meegaan door het Gota kanaal. Dat gaat dus met hun motorboot en onze zeilboot. Gelukkig is er een snelheidslimiet van 5 mijl dus geen punt. OP andere plekken moeten ze maar vooruit varen en de barbecue klaar zetten. Hierbij twee foto’s: een van een oud museum die we bezocht hebben en een van de geveltjes van een huis in Svendsborg. dsc02559

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tegenslag