Reacties

Bedankt allen voor de reacties per email en op de site. Het lijkt nu weer goed te lopen. Na Kerteminde, weer een volle zeildag naar Ballen op het eiland Samso. Omdat we een beetje pushen om onze target voor 5 juni in Gotenburg te halen, doen we geen uitstapjes. Maar het is een leuk eilandje welke we op onze eerste tocht naar Lysekil in 2003 ook bezocht hebben. Een beetje mazzel met de ligplaats, want een hele vloot Najads (dure boten) had net een reunie gehad voor Pinksteren. Nu kregen we een goede ligplaats met wifi. Het weer is goed, maar er komt een lage druk gebied aan met veel wind en regen.

Vanmorgen heb ik net het weerbericht gezien. We waren van plan een lange tocht van 60 mijl te maken naar het eiland Anholt, maar ik denk dat ik dat inkort tot Genoa aan de oostkust van Denemarken. In de namiddag beginnen de buien alweer en komen we er anders middenin. De target zullen we blijkbaar niet halen, maar we hebben nog alle tijd. Als ik het weerbericht met zware stoten van 80 en 90 km/hr zie zitten we waarschijnlijk een paar dagen vast in Genoa.

Met Henk gaat het ondertussen beter. HIj mag vandaag uit het ziekenhuis en wordt opgehaald door zijn zoon en vrienden. Toch wel een opluchting. Hopelijk zien we hem toch in Stockholm voor de Volvo Ocean Race in de archipel, als de vervolgscans in Breda er goed uitzien. Zo, dus weer goed nieuws en na dit lagedruk gebied zal er hoogst waarschijnlijk weer een lange tijd een hoge druk systeem komen. Altijd al gehad, dus we blijven optimistisch. Uit Genoa meer foto’s. Dan ga ik mijn wifi versterker van een chinese schuimspaan uit proberen.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

Comments are closed.