Grenaa

Niet Genoa, zoals ik abusievelijk meldde voor de kaartvolgers onder jullie (Genoa ligt iets zuidelijker in een warmer gebied :), 🙂 ) . We hadden een mooie zeildag maar zoals ik eerder schreef besloten we naar Grenaa te gaan ivm het komende lage druk front. Het eiland Anholt in het Kattegat, zouden we met een additioneel vier uur zeilen wel gehaald hebben, maar achteraf was het toch een goed besluit, want dicht bij de haven van Grenaa was de wind al toegenomen van 3-4 Bft tot 6. Vannacht en vanmorgen hadden we onweer, regen en harde wind.

Nu ik dit schrijf (8 uur ‘smorgens) is overigens de blauwe lucht weer zichtbaar, maar de windvoorspelling voor vandaag is nog steeds 6 a 7 bft. Dus, ik heb de kachel aangedaan en we gaan er een rustig bijlig-dagje vanmaken. Een spelletje dobbel catan (best leuk Lex), computeren, gitaar, lezen en via de schotel naar Roland Garros kijken. Tussendoor even het dorp in en dan is het weer snel tijd voor de borrel en misschien hier en daar een praatje met de altijd willige medezeilers.

Als ik alle pech en geluk dingen op een rijtje zet beginnen de goede toch wel de overhand te krijgen, daarbij was ik vergeten te vermelden dat de vrijdag voor we vertrokken, ik met een geweldige klap op een andere fietser gebotst ben met twee kapotte fietsen tot gevolg en een gekneusde rib voor mij. Niet mijn schuld, maar ja, zo vlak voor de vakantie wel een ander begin dan je je voorstelde.

Om de goede dingen ook niet te vergeten; tijdens onze zeiltocht van Kerteminde naar Ballen werd ik plotseling opgeschrikt door een geluid achter de boot, nb van een bruinvis. Ze waren met zijn tweeen en om de beurt zwommen ze naar de spiegel van de boot en maakten een ploppend geluid als ze uitademden. Dat deden ze wel 4 of 5 keer. Een zwom aan de lijkant waar Carla zat en leek wel even naar haar te kijken. Vlak daarop waren ze weg. Jammer genoeg gaat dat zo onverwacht en snel dat er geen tijd is om een foto te maken. Normaal zie je ze even alleen een buiteling maken en dan weer niets, misschien een gunstje van Odin om alle pech weer goed te maken. Hierboven nog een foto in de haven van Grenaa van een relaxend maatje.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

One Response to Grenaa