Varberg

Gisteren (6 juni) aangekomen in Varberg. Een gezellige stad, en een kuuroord voor veel zweden. Het is een oude vestingstad en twee jaar geleden hebben we ons, samen met Henk en Ineke, er goed vermaakt. Nu op doorreis laten we het even bij de haven, waar dichtbij op het museumplein weer een concert in het openbaar werd gegeven. De haven faciliteiten zijn overigens prima, voor ongeveer 16 euro inclusief liggeld en electriciteit.

Twee dagen geleden probeerden we het ook al hier te zijn, maar de stroom en de golven die dagen doorgezet hadden op het Skagerrak en Kattegat, waren pal tegen en we besloten na twee uur zeilen terug te gaan. Gisteren hebben we er daarom een dag van 10 uur zeilen en motoren van gemaakt. Van Grenaa langs het eiland Anholt, naar Varberg. Helaas zakte de wind even na Anholt weg en werd het bladstil op het water, maar de zon scheen en het leven was dus aangenaam. Later koelde het door een lichte zeewind wel weer af en was Carla blij in de warmte van de haven te zijn.

We gaan vandaag (ik tik dit rond vijf uur ‘smorgens) naar Gotenburg. waar Curt en Kristina al bijna een week op ons wachten voor de tocht dwars door Zweden, Dit kort verslag zal ik met de wifi versterker (het werkt prima, chinese schuimspaan met usb verlengsnoer en instrukties van Rene en Heleen op de Calypso in de Middellandse zee) even op de site zetten. Als ik vandaag of morgen een zweeds mobiel nummer koop zal ik het op de site vermelden voor degenen die me willen bellen. Helaas kan ik niet alle persoonlijke emails direkt beantwoorden, omdat ik die soms pas na een week lees, maar ik apprecieer jullie reacties.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

2 Responses to Varberg