Varberg

Gisteren (6 juni) aangekomen in Varberg. Een gezellige stad, en een kuuroord voor veel zweden. Het is een oude vestingstad en twee jaar geleden hebben we ons, samen met Henk en Ineke, er goed vermaakt. Nu op doorreis laten we het even bij de haven, waar dichtbij op het museumplein weer een concert in het openbaar werd gegeven. De haven faciliteiten zijn overigens prima, voor ongeveer 16 euro inclusief liggeld en electriciteit.

Twee dagen geleden probeerden we het ook al hier te zijn, maar de stroom en de golven die dagen doorgezet hadden op het Skagerrak en Kattegat, waren pal tegen en we besloten na twee uur zeilen terug te gaan. Gisteren hebben we er daarom een dag van 10 uur zeilen en motoren van gemaakt. Van Grenaa langs het eiland Anholt, naar Varberg. Helaas zakte de wind even na Anholt weg en werd het bladstil op het water, maar de zon scheen en het leven was dus aangenaam. Later koelde het door een lichte zeewind wel weer af en was Carla blij in de warmte van de haven te zijn.

We gaan vandaag (ik tik dit rond vijf uur ‘smorgens) naar Gotenburg. waar Curt en Kristina al bijna een week op ons wachten voor de tocht dwars door Zweden, Dit kort verslag zal ik met de wifi versterker (het werkt prima, chinese schuimspaan met usb verlengsnoer en instrukties van Rene en Heleen op de Calypso in de Middellandse zee) even op de site zetten. Als ik vandaag of morgen een zweeds mobiel nummer koop zal ik het op de site vermelden voor degenen die me willen bellen. Helaas kan ik niet alle persoonlijke emails direkt beantwoorden, omdat ik die soms pas na een week lees, maar ik apprecieer jullie reacties.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

2 Responses to Varberg

 1. Henk Lodders says:

  Nou fijn dat jullie lekker opschieten, doe Curt en Christine de groeten van mij. Ineke stoomt vandaag door naar Cuxhaven. De wind is volgende week gustig, niet hard en meestal East tot ENE. Dus de wind brengt Ineke en Roelof weer vlug terug. Ik wens jullie een hele fijne tocht door het kanaal, ga je heen en terug?
  Doe Curt en Christine de hartelijke groeten en He Langoor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Leuk dat je schuimspaan zo goed werkt.

 2. Willem & Jolante says:

  Beste “Duurzetters”,
  Je ziet maar met “bliven duurgaen” zijn jullie er toch maar gekomen en ook nog half op groenen wind.
  Wij hebben en 4 daagse wandeltocht met de kinderen in de Elzas achter de rug en zojuist terug van een
  steden bezoek in madrid, beiden onder een temp. van 30-35 gr.C.
  Nu terug thuis de stelling gemonteerd en een aanvang gemaakt met het schilderen van de huis aan de buitenkant, wat het hoogetpunt van het jaar moet worden zeker als ik naar het windvaantje kijkt op de schoorsteen en heerlijk “voor de wind” schilder.
  Groeten en kussen,
  Jolante & Willem