Vanersborg

dsc02610Gisteren de tocht begonnen langs het eerste stuk: Van Gotenburg naar Lilla Edet en vandaar vandaag naar Vanersborg. Dit gaat over de rivier de Gota-Alv (Gota-rivier). Naar Lilla Edet was een tocht met tegenstroom, van ongeveer 6 uur. Dit stuk is deels langs industrieterreinen, maar heeft ook mooie gezichten plus de Bohus vesting bij Kungalv. De zon scheen maar de wind uit het Noorden was koud. Maar iedere keer als je in de luwte van gebouwen of heuvels kwam werd je heerlijk verwarmd door de zon. Dat betekende natuurlijk om de haverklap jassen uit of open, en weer aan of dicht.

Dit werd helemaal goedgemaakt in Lilla Edet zoals bijgevoegde foto’s laten zien. Een spontane meeting met twee Denen en twee andere Zweden. dsc02604Iedereen bracht wat mee en we hebben daar gezellig Happy Hour gehouden. Lekkere warme douche compleet met verwarming en zelfs de toiletruimte was verwarmd. Op weg daarnaartoe moesten we steeds opletten op meeuwen die hun eieren beschermden. Zelfs twee kuikens zoals op bijgaande foto. dsc02607Het sluiswerk was een hele ervaring met een paar nieuwelingen.

Vandaag dus van Lilla Edet naar Vanersborg via 6 sluizen, samen zo’n 44 meter omhoog. Spannend, op een gegeven moment was er slechts plaats dicht bij de deuren omdat een aantal bolders ontbraken. We kregen daar zoveel stroom dat we niet tijdig konden overpakken op de ladder. De boot werd door de stroom bijna dwars uit geduwd, maar gelukkig kon ik door vol gas te geven en een beetje te werken met de achterste landvast de boot toch weer langszij krijgen. Daarna even doorgetuft naar een ligplaats even verderop waar we opgewacht werden door de grootouders van Linda (partner van Andreas). Een hartelijk en gezellig ontvangst met Smorgastorta koffie en koek. Dit gerecht is zeker leuk voor de Keeters onder ons. Ik zal de receptuur meebrengen.dsc02618

Vandaar doorgevaren naar de haven, waar we waarschijnlijk morgen ook nog zullen liggen want het gaat weer hard waaien en regenen. De geplande barbecue met hetzelfde gezelschap werd gecanceld omdat de zon verdween en het harder ging waaien. Dan maar een andere keer.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vanersborg