Vanersborg

dsc02610Gisteren de tocht begonnen langs het eerste stuk: Van Gotenburg naar Lilla Edet en vandaar vandaag naar Vanersborg. Dit gaat over de rivier de Gota-Alv (Gota-rivier). Naar Lilla Edet was een tocht met tegenstroom, van ongeveer 6 uur. Dit stuk is deels langs industrieterreinen, maar heeft ook mooie gezichten plus de Bohus vesting bij Kungalv. De zon scheen maar de wind uit het Noorden was koud. Maar iedere keer als je in de luwte van gebouwen of heuvels kwam werd je heerlijk verwarmd door de zon. Dat betekende natuurlijk om de haverklap jassen uit of open, en weer aan of dicht.

Dit werd helemaal goedgemaakt in Lilla Edet zoals bijgevoegde foto’s laten zien. Een spontane meeting met twee Denen en twee andere Zweden. dsc02604Iedereen bracht wat mee en we hebben daar gezellig Happy Hour gehouden. Lekkere warme douche compleet met verwarming en zelfs de toiletruimte was verwarmd. Op weg daarnaartoe moesten we steeds opletten op meeuwen die hun eieren beschermden. Zelfs twee kuikens zoals op bijgaande foto. dsc02607Het sluiswerk was een hele ervaring met een paar nieuwelingen.

Vandaag dus van Lilla Edet naar Vanersborg via 6 sluizen, samen zo’n 44 meter omhoog. Spannend, op een gegeven moment was er slechts plaats dicht bij de deuren omdat een aantal bolders ontbraken. We kregen daar zoveel stroom dat we niet tijdig konden overpakken op de ladder. De boot werd door de stroom bijna dwars uit geduwd, maar gelukkig kon ik door vol gas te geven en een beetje te werken met de achterste landvast de boot toch weer langszij krijgen. Daarna even doorgetuft naar een ligplaats even verderop waar we opgewacht werden door de grootouders van Linda (partner van Andreas). Een hartelijk en gezellig ontvangst met Smorgastorta koffie en koek. Dit gerecht is zeker leuk voor de Keeters onder ons. Ik zal de receptuur meebrengen.dsc02618

Vandaar doorgevaren naar de haven, waar we waarschijnlijk morgen ook nog zullen liggen want het gaat weer hard waaien en regenen. De geplande barbecue met hetzelfde gezelschap werd gecanceld omdat de zon verdween en het harder ging waaien. Dan maar een andere keer.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vanersborg

 1. Ully says:

  De Smorgastorta lijkt me ook wat! Wat zijn Keeters? Jammer van het weer, maar zo te lezen vermaken jullie je ook zo vrij goed. Ook bij ons is de zomer nog niet gekomen, maar het weekend wordt waarschijnlijk beter. Als dat zo is, varen we met moeder naar Bloq van Kuffeler (of hoe dat gat daar in de dijk ook weer heet), worden daar van Silvia (schoondochter) met de auto opgehaald en gaan bij hun in Almere BBQ’en. PLannen, plannen, maar eerst moet het weer beter worden. Ik was vandaag de hele middag met moeders onderweg: oren uitspuiten bij de huisarts en voeten verzorgen bij de pedicure. Een kleine beurt gegeven, zullen we maar zeggen. Nu is ze weer zo goed als nieuw. Houd je haaks, lieve groetjes, Ully

 2. Edith en Ernst says:

  We zijn onder de indruk van je ijver in het bijhouden van al jullie leuke belevenissen. Ook de foto’s maken het verhaal heel levendig.
  Troost je we hebben hier ook een slecht weekje gehad met veel regen, onweer en kou. Dat heb je trouwens wel gezien natuurlijk met al je electronische hulpmiddelen.
  Groetjes,
  Edith en Ernst

 3. Henk Lodders says:

  Hello Folks, Gisteren hebben ze een lumbaalpunktie bij mij uitgevoerd, vandaag gehoord dat er geen verontrustende zaken in zijn aangetroffen. Men zoekt nog steeds naar de oorzaak. Ik mag definitief niet vliegen , varen of autorijden, moet alleen rust houden. Ik hoop dat Ineke en Roelof het komend weekend in Lelystad zijn. Ben jaloers op jullie als ik al die beelden zie
  Veel liefs, ook aan de Zweden, Henk

 4. Henk Lodders says:

  Gisteren hebben ze een lumbaalpunctie uit-gevoerd Vandaag gehoord dat er in het hersenvocht geen nare dingen gevonden zijn, oorzaak echter nog niet bekend, ze denken dat ik mijn hoofd gestoten heb, nog steeds veel vragen,denken aan een combinatie van het lage gehalte trombo’s en gebruik van acenocoumarol. Mag in iedergeval niet vliegen of autorijden, volgende week vrijdag volgende afspraak. Verwacht Ineke en Roelof dit weekend thuis.Ben jaloers op jullie als ik die beelden zie.Doe de groeten aan Curt en Christina hugs and kisses Henk

 5. Henk Lodders says:

  Hallo Andre en Carla, Ik hoop dat het weer bij jullie inmiddels wat beter geworden is. Ineke en Roelof komen vanmiddag in Lelystad aan, we gaan ze om 20.00 Hr ophalen.Vermaken jullie je nog een beetje? Ik denk dat we na volgende week weer terug naar de boot gaan om toch nog een beetje vakantie te vieren, natuurlijk als het met m’n hoofd en arm goed blijft gaan. We horen wel weer van elkaar. Hugs and kisses, Henk