Norrkvarn

dsc02623Dit volgende in logboekvorm:

Gisteren (11 juni) met prachtig weer iets minder wind, maar dat namen we op de koop toe, gemotorzeild naar Lacko, onze zomer residentie-slot, bekend bij jullie van onze vorige reis. Helaas wegens nagelaten onderhoud, flink in de steigers. dsc02634De tocht er naar toe voerde weer door allerlei scheren, en langs leuke plekjes om te ankeren. Hiernaast een foto voor een indruk. Bij het slot aangemeerd aan onze vaste ligplaatsen. Omdat Curt en Kristina geen fietsen aan boord hebben, een stevige wandeling ingezet naar Spiken, een beschut vissershaventje een 3 a 4 km verder. Curt verwachtte daar lekkere baars te kunnen vinden voor de barbecue. Helaas hadden ze alleen nog gerookte zalm. Ook niet erg. Met een lekkere salade, dille, nieuwe aardappeltjes en knoflook sausje van de firma, toch een heerlijk maaltje, met watermeloen toe. Nog tot diep in de avond na zitten praten. Morgen (12 juni) wordt het weer een regen en winderige dag, dus dat wordt weer binnen zitten met de kachel en een boek of DVD van Henk.

Vandaag, (12 juni) deze update tikken. dsc02638Met muziek van Bocelli en een lekkere kop koffie is deze dag ook wel weer door te komen. Het mooie weer zal dra komen. Jammer genoeg geen wifi in de buurt, dus dat zal hopelijk morgen gebeuren in Sjotorp, waar we zulke goede herinneringen aan hebben van vorige keer.

Later…in de middag…toch maar, om even buiten de boot te zijn, weer het kasteel bezocht met een rondleiding. Toch interessant om weer alles te horen over Manuel Gabriel de la Gardie en koningin Kristina die hem vele paleizen en boerderijen cadeau deed in Europa omdat ze gek op hem was. Curt vertelde er van allerlei bij omdat hij echt een deskundige is op het gebied van de Zweedse geschiedenis. Daarna heerlijke rabarberkoek en thee genomen in de “Stallen”. Morgen (13 juni) belooft het weer droog te worden maar met weinig wind, dus het wordt weer tuffen naar Sjotorp.

dsc02641Overnacht in Sjotorp. Een droge dag maar koud, maar het goede weer komt er aan. Wel weer geen wifi, zelfs niet met versterker. Dus berichtgeving moet wachten. Wat rest me dan te vertellen dat het een fijne haven is waar we eindelijk die heerlijke baars gegeten hebben met een garnalen voorafje. Jullie merken wel dat we in goed gezelschap verkeren. Dat betekent wel dat ik goed op mijn portemonnaie moet letten want bij Curt groeit het geld op de rug, bij ons niet. Voor deze heerlijke maaltijd, heeft de Nube Gris nog met een daverende midgetgolf overwinning de Zweden ingemaakt (ondanks de waarschuwing van Henk aan hun adres). We houden jullie op de hoogte.

dsc02648De volgende dag, vandaag 14 juni, verder door het kanaal en sluizen getuft en aangelegd in Norrkvarn vlak na Lyrestad. Dit was vroeger een werkstation langs het kanaal  (die mannen werkten van 5 uur ‘smorgens tot 8 uur ‘savonds aan de aanleg van het kanaal) en men vindt er ook belangrijke mijnen van de vikingen. Bij een tocht langs enkele bezienswaardigheden zijn we gastvrij rondgeleid door een paar oudere mensen die ons de verschillende huizen en woongelegenheden lieten zien, zonder enige kosten, gewoon trots op hun dorpje. Ook verderop een leuke rustieke tuin met mooie beelden. dsc02662Nu omdat wij (Curt en Kristina) gelunched hebben bij het hotel een password gekregen voor de wifi, dus vandaar deze update.

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

4 Responses to Norrkvarn

 1. Henk Lodders says:

  Hoi, mooie foto`s Carla. Wat jammer dat jullie niet zulk lekker weer hebben. Wij hier ook niet. Wat leuk het kasteel in Lacko weer te zien. Ik geniet met jullie mee. Meld Curt dat hij en Christina beter hun best moeten doen met midget golven.Hebben jullie nog een ijco verdient?Ik ben inmiddels weer heel huids thuis gekomen.Groetjes Ineke.

 2. Henk Lodders says:

  Hoi, mooie foto`s Carla. Wat jammer dat jullie niet zulk lekker weer hebben. Wij hier ook niet. Wat leuk het kasteel in Lacko weer te zien. Ik geniet met jullie mee. Meld Curt dat hij en Christina beter hun best moeten doen met midget golven.Hebben jullie nog een ijsco verdient?Ik ben inmiddels weer heel huids thuis gekomen.Groetjes Ineke.

 3. Henk Lodders says:

  Ja die foto’s brengen weer een hoop mooie herrinneringen, heerlijk die verse vis, geniet er maar van hoor. Wat zeggen jullie van die prestatie van Ineke en Roelof, ondanks het slechte weer (veel harden wind en regen) toch de boot zo snel in Lelystad afgeleverd, maar ik hoor Andre ook mede dank zij jouw stromings berekeningen!! Fijn zulke vrienden te hebben! Hugs and kisses from your frends, Henk en Ineke

 4. Ully says:

  Aan de foto’s is niet te zien, dat jullie slecht weer hebben. Of zitten jullie de hele dag in de aanslag om bij de minste/geringste zonnestraal HET foto te schieten? En dat alleen om ons jalours te maken? Enfin, het is jullie gelukt. Hier hadden we eindelijk een weekend met redelijk weer. Zijn, zoals gepland, naar Bloq van Kuffeler (die stomme naam kan ik nooit onthouden) en hebben de avond BBQ’end bij Patrick doorgebracht. Moeder heeft genoten. A.s. woensdag wordt het eveneens mooi weer en gaan we met z’n driën (+ hond natuurlijk) een rondje IJsselmeer doen. Aangezien wij sowieso geen Wifi, laat staan PC of andere moderne apparaten aan boord hebben, zal ik pas begin volgende week weer van ons laten horen. Tot dan: prettige reis verder, groetjes Ully