Varberg – Kopenhagen

Bedankt voor alle reacties op het overlijdensbericht van mijn vader. Zeilen, vissen en vliegen naar vreemde landen was hij altijd voor te vinden. Hij genoot de paar keren dat hij meegeweest was bij ons op de boot. Vanaf 2003 ging het snel bergafwaarts. We maakten dat iedere week mee en dat vreet wel aan je als je iemand zo ziet aftakelen en van karakter en aanzicht veranderen. We zijn blij voor hem dat het over is.

Mijn normale email werkt niet om een of andere reden, dus gewoon een antwoord geven op een emailtje is lastig en moet ik via internet als webmail proberen. Ik laat dat voorlopig achterwege als jullie het niet erg vinden. Morgen dinsdag vliegen we terug naar Nederland voor de crematie op donderdag. Wij keren daarna meteen op vrijdag terug naar Kopenhagen, aangezien ik de boot niet te lang daar wil laten liggen. Hier ons reisverslag van Varberg naar Kopenhagen.

Varberg- Halmstad (24 juli)

Ully heeft blijkbaar zeilwind meegenomen. We hebben heerlijk gezeild van 8 uur tot rond 15.00u. En dat met halve wind, dus we vlogen met zo’n 6 a 7 mijl per uur door het water. Over de grond een beetje minder met stroom tegen. Een stralend blauwe lucht. We kwamen al surfend de golf van Halmstad in, bekend bij Theo en Carla vanwege het voor de wind schommelend en de zeeziekte gevolgen. Nu voelde Carla zich prima.

In Halmstad veruilen we de lange broeken voor de korte en trekken de stad in. Dat mocht blijkbaar niet van Odin, want plotseling veranderde lucht en begon het keihard te regenen. Na het schuilen in een cafe met een drankje, scheen het weer na een kwartier alsof er niets gebeurd was. Een soort tropisch buitje of een deal van Odin met de cafehouders. Rond 20.00 u kregen wij het telefoontje van de “hoge Hop” van Kim over het overlijden van mijn vader. Allemaal een beetje sneu voor Ully die zich verheugd had op de reis.

Halmstad naar Gillely

dsc03024De volgende dag beginnen we de overtocht naar Denemarken. Een beetje met spoed in gedachten want normaal zou ik niet gestart zijn. Maar overwegende dat ik scherp aan de wind zeilend, stroom mee en motor bij, goed gang zou kunnen maken tegen de hoge golven, gingen we toch van start. Ully en Carla waren opgelucht dat we 6 uur later in Gillely waren.

Ik heb zelf eigenlijk genoten van de trip. Een soort Arubaans weertje met 5 a 6 knopen, grote golven en de hele dag de zon, dus wat wil je meer. ’s Avonds kwam de beloofde storm. dsc03016In de haven was er kermis en roeiwedstrijden (8 roeiers en een stuurman in sloepen). Best leuk gezicht. Het dorp was overvol, maar gezellig. Maar het lawaai van het feesten bleef tot een uur doorgaan. Goed voor de nachtrust?

Gillely naar Kopenhagen (26 juli)

Ully en Carla het dorp in voor boodschappen. dsc03030Ondertussen deed ik een tukje omdat ik de hele nacht landvasten aangehaald, extra lijnen uitgezet en klapperen van touwen etc. heb gecontroleerd. Om half elf wakker, wind gechecked en gelijk actie. Om elf uur voeren we de haven uit met een mooie voor de wind en later halve windse rak naar Kopenhagen.

We maakten 8.1 knoop over de grond met een stroompje mee. Om de vrouwen te sparen had ik twee reven in het grootzeil en de fok iets ingedraaid. Toch een comfortabele snelheid en de boot horizontaal, lekker! dsc03033In Kopenhagen was onze haven; Christiaanshamn overvol, evenals Nyhamn, dus teruggevaren naar Langelinie waar het zeemeerminnetje zit. dsc03046Daar waren nog een paar dure plaatsen open. Wel lekker rustig liggend met goede beschutting, dus daar kan ik de boot wel een paar nachten laten liggen. dsc03041Morgen 28 juli om 10.20 vertrek naar Schiphol. De reis vervolgen we op 1 augustus. Mijn telfoonnr. in Denemarken t/m Heiligenhaven in Duitsland is: 004552749391

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

7 Responses to Varberg – Kopenhagen