Varberg – Kopenhagen

Bedankt voor alle reacties op het overlijdensbericht van mijn vader. Zeilen, vissen en vliegen naar vreemde landen was hij altijd voor te vinden. Hij genoot de paar keren dat hij meegeweest was bij ons op de boot. Vanaf 2003 ging het snel bergafwaarts. We maakten dat iedere week mee en dat vreet wel aan je als je iemand zo ziet aftakelen en van karakter en aanzicht veranderen. We zijn blij voor hem dat het over is.

Mijn normale email werkt niet om een of andere reden, dus gewoon een antwoord geven op een emailtje is lastig en moet ik via internet als webmail proberen. Ik laat dat voorlopig achterwege als jullie het niet erg vinden. Morgen dinsdag vliegen we terug naar Nederland voor de crematie op donderdag. Wij keren daarna meteen op vrijdag terug naar Kopenhagen, aangezien ik de boot niet te lang daar wil laten liggen. Hier ons reisverslag van Varberg naar Kopenhagen.

Varberg- Halmstad (24 juli)

Ully heeft blijkbaar zeilwind meegenomen. We hebben heerlijk gezeild van 8 uur tot rond 15.00u. En dat met halve wind, dus we vlogen met zo’n 6 a 7 mijl per uur door het water. Over de grond een beetje minder met stroom tegen. Een stralend blauwe lucht. We kwamen al surfend de golf van Halmstad in, bekend bij Theo en Carla vanwege het voor de wind schommelend en de zeeziekte gevolgen. Nu voelde Carla zich prima.

In Halmstad veruilen we de lange broeken voor de korte en trekken de stad in. Dat mocht blijkbaar niet van Odin, want plotseling veranderde lucht en begon het keihard te regenen. Na het schuilen in een cafe met een drankje, scheen het weer na een kwartier alsof er niets gebeurd was. Een soort tropisch buitje of een deal van Odin met de cafehouders. Rond 20.00 u kregen wij het telefoontje van de “hoge Hop” van Kim over het overlijden van mijn vader. Allemaal een beetje sneu voor Ully die zich verheugd had op de reis.

Halmstad naar Gillely

dsc03024De volgende dag beginnen we de overtocht naar Denemarken. Een beetje met spoed in gedachten want normaal zou ik niet gestart zijn. Maar overwegende dat ik scherp aan de wind zeilend, stroom mee en motor bij, goed gang zou kunnen maken tegen de hoge golven, gingen we toch van start. Ully en Carla waren opgelucht dat we 6 uur later in Gillely waren.

Ik heb zelf eigenlijk genoten van de trip. Een soort Arubaans weertje met 5 a 6 knopen, grote golven en de hele dag de zon, dus wat wil je meer. ’s Avonds kwam de beloofde storm. dsc03016In de haven was er kermis en roeiwedstrijden (8 roeiers en een stuurman in sloepen). Best leuk gezicht. Het dorp was overvol, maar gezellig. Maar het lawaai van het feesten bleef tot een uur doorgaan. Goed voor de nachtrust?

Gillely naar Kopenhagen (26 juli)

Ully en Carla het dorp in voor boodschappen. dsc03030Ondertussen deed ik een tukje omdat ik de hele nacht landvasten aangehaald, extra lijnen uitgezet en klapperen van touwen etc. heb gecontroleerd. Om half elf wakker, wind gechecked en gelijk actie. Om elf uur voeren we de haven uit met een mooie voor de wind en later halve windse rak naar Kopenhagen.

We maakten 8.1 knoop over de grond met een stroompje mee. Om de vrouwen te sparen had ik twee reven in het grootzeil en de fok iets ingedraaid. Toch een comfortabele snelheid en de boot horizontaal, lekker! dsc03033In Kopenhagen was onze haven; Christiaanshamn overvol, evenals Nyhamn, dus teruggevaren naar Langelinie waar het zeemeerminnetje zit. dsc03046Daar waren nog een paar dure plaatsen open. Wel lekker rustig liggend met goede beschutting, dus daar kan ik de boot wel een paar nachten laten liggen. dsc03041Morgen 28 juli om 10.20 vertrek naar Schiphol. De reis vervolgen we op 1 augustus. Mijn telfoonnr. in Denemarken t/m Heiligenhaven in Duitsland is: 004552749391

This entry was posted in 2009 Stockholm. Bookmark the permalink.

7 Responses to Varberg – Kopenhagen

 1. Randy en Yolanda says:

  André en Carla,

  Heb het verslag van heden net gelezen en weet nu waarom er niet op mijn mails is gereageerd. We spreken elkaar morgen.

  Bon biaha.

 2. Hey Andre en Carla,
  Jullie maken zo te zien een echt leuke reis, ondanks de droevige situatie die zich heeft voorgedaan en dat is jullie echt gegund.
  We weten niet hoe jullie te bereiken, maar Edith heeft Andre nodig om enkele dingen van papai hier af te handelen; o.a: overlijdensakte, A.O.V. zaken, wel of niet krantenbericht en hoe, etc.,

 3. Denise says:

  Hi Oom Andre,

  Wilde je nog bedanken voor alle foto’s die je op de site van zette van Papai. Zo konden wij hem hier toch nog zien.

  Veel liefs,

  Denise

 4. Denise says:

  Uh,,
  Nog even iets kan niet meer inloggen met mijn naam is er wat vernadered? Of ben ik weer wat vergeten?

  Denise

 5. Mirella says:

  Lieve André & Carla,

  Prachtig, die foto’s op de home page.

  Ook ik kan niet verdrietig zijn vanwege het feit dat Papai er niet meer is. Gelukkig heb ik in April, samen met Edith, een weeklang iedere dag met hem kunnen zijn en ik ben daardoor alleen maar blij. We hebben lang van hem
  kunnen genieten en ik ben ervan overtuigd dat alles OK is.

  Ik wil jullie nogmaals uit de grond van mijn hart bedanken voor al hetgeen jullie de afgelopen jaren, en dan denk ik in het bijzonder
  aan de “Hoge Hop periode”, voor Papai hebben gedaan. Het lijkt mij niet gemakkelijk om de discipline op te brengen om
  wekelijks helemaal vanuit Lelystad naar Hoorn te rijden om samen met Papai “quality time” te delen. Ik heb jullie toewijding altijd
  gewaardeerd en ik vind echt dat jullie voor velen het goede voorbeeld zijn geweest!

  Langs deze weg wens ik jullie succes met het afhandelen van de zakelijke aspecten van de uitvaart en heel veel sterkte en liefde
  aanstaande donderdag wanneer jullie met z’n allen afscheid nemen van Papai.

 6. Ully says:

  Hoi grijze wolkjes! Ben net heelhuids in Badhoevedorp aangekomen, blijkt het dubieuze Orbitz toch betrouwbaar te zijn. Nadat ik jullie gisteren op het station uitzwaaide, ben ik op in de zon op een bankje aan het water gaan zitten. Telkens als een boot de haven uitkwam, kreeg ik een dikke brok in mijn keel. Enfin, daarna ben ik terug naar de boot, toch koffie gezet en DE bol opgegeten. Zoals Andre zei: eerst de buitenste ring, daarna het lekkere hartje. Ben toen langs de kade naar het centrum gelopen en in het museum geweest. Dat is niet veel soeps, één etage met werkvertrekken van diverse koningen. Propvol met snuisterijen en duizenden fotos van onbekende familieleden. Ik was ook in de koepelkerk die eveneens niet erg interessant was. Toen ben ik de stad ingegaan, winkels kijken en op de terugweg langs de kruidenier. ’s middags kwam onze blinde passagier uit Gilleleje, het lieveheersbeestje, langs en bracht een paar vrienden mee. Ze hebben om mij heen gespeeld toen ik in de zon lag te lezen. Het was trouwens heerlijk zeilweer! Vanochtend al om 03.20 opgestaan en bij vertrek de sleutel (die heb ik aan een rood tasje gehangen dat ik vond toen ik een touwtje zocht om aan de piepkleine sleutel vast te maken om hem niet kwijt te raken)naar binnen gegooid. Heb de Nube nog bedankt voor de korte maar fijne reis en ben langs de heerlijk geurende lindebomen naar het station gelopen. Het begon net licht te worden, het werd opnieuw prachtig weer. Ik wens jullie veel sterkte de komende dagen, nogmaals bedankt en veel liefs, Ully

 7. Edith en Ernst says:

  Lieve mensen,
  We zijn gisteravond in Maasbracht terug gekeerd na 5 weken Le Goutat. Vond net je Carand met het overlijdens bericht van André’s vader. Hoewel jezelf aangeeft dat het zo beter is, begrijpen we dat het toch een aangrijpende gebeurtenis is, vooral omdat je er de laatste jaren zo mee geconfronteerd werd. We leven met jullie mee. We zijn ca 3 weken hier en gaan dan weer met de Salzburgse kleinkinderen naar Le G.
  Sterkte en groeten van ons beiden, E+E