Roompot naar Lelystad

EEN TOEGEVOEGD STUKJE;

Na ons afscheid van de Par Bleu, vervolgden we op zaterdag, 16 augustus onze reis naar Scheveningen. Een paar uur uit de Roompot, meldde Ully ons plotseling dat de schipper Steven een blackout had gekregen en waarschijnlijk een epileptische aanval had. Ik vroeg toen via een Pan, Pan, Pan, hulp op kanaal 16. Binnen 10 minuten kwam er een kustwacht boot en een snelle boot van de KNRM. oostkust-engeland1-080-1Twee man stapten over en na een tijdje besloten zij de boot mee terug te varen naar de Roompot.

Wij vervolgden onze tocht naar Scheveningen. (Naderhand vertelde Ully ons dat Steven met een ambulance naar het ziekenhuis was gebracht, verder onderzocht en later op de avond weer terug mocht naar de boot. Het bleek dat hij door diarree en weinig eten de vorige dag die aanval had gehad. Gelukkig kon hij de volgende dag weer verder.) oostkust-engeland1-086-1

In Scheveningen stapten Yolanda en Randy eindelijk aan boord. door omstandigheden thuis werd dat steeds uitgesteld, maar tot slot konden ze eindelijk zich losrukken van de huisperikelen en zijn ze nog meegezeild t/m Lelystad. oostkust-engeland1-088-1In IJmuiden ontmoetten wij nog de Safety. Ze waren in een ruk van de Roompot naar IJmuiden gevaren.

oostkust-engeland1-092-1Verder een paar technische details:

We hebben ongeveer 550 logmijlen afgelegd. Echte afstand ongeveer 650 grondmijlen. Daarvan hebben we ongever 65% gezeild na aftrek van de motoruren op de rivier de Thames. Bij heel slecht weer in de havens gebleven, maar gemiddeld veel zon gehad, ondanks bewolkte dagen. Gemiddeld 20 tot 25 graden. Dat zie je aan de foto’s.

vlootvoogd: Andre

This entry was posted in 2008 Thames en andere rivieren Oostkust. Bookmark the permalink.

Comments are closed.