CUXHAVEN

20-07-10.
Na een ontbijt met bacon en eieren vertrokken we om 11.15 u naar de dieselpomp want we wilden zoveel mogelijk goedkope diesel inslaan (taxfree). Dat hebben we geweten. We waren pas om 13.00 u klaar want er was een motorjacht die ook even 5000 lit. moest tanken (jaja uit Nederland). Dus een uur later op weg naar Cuxhaven. De beloofde wind uit het zuiden was naar het ZO gekrompen, het bekende verhaal. Weer motoren het hele stuk naar Cuxhaven. De zee was daarna spiegelglad en als je niet beter wist zou je denken dat de Elbe een makkelijk te bevaren  rivier is. De grote zeekastelen die we op ander trips zagen bleven dit keer weg, van die kant dus ook geen problemen. Om 18.45 liggen we op een mooi plekje in Cuxhaven. Toch een half uur gewonnen op het schema. (het gunstigst was te vertrekken om 15.00u maar dan waren we rond 20.00u in Cuxhaven geweest).

In C. de volgende morgen eerst boodschappen gedaan, daarna met Fred en Corrie een fietstochtje gemaakt door de stad. Een bezoek aan Schloss Ritzebuttel uit de 14de eeuw. Daar heerlijk onder de bomen in de koelte gezeten (het was over de 30 graden), vervolgens langs de kust al het moois bewonderd, en gefietst naar de haven. Daarna waren er enkele dappere zielen die afkoelden in het water in de haven. Ik heb meestal enige schroom vanwege de toiletten die ik in de meeste havens hoor spoelen.

Na deze verfrissing, andere verfrissingen genomen aan boord van de Nube Gris. Fred deed gezellig mee met 5,5% palm bier (normaal drinkt hij alcohol vrij). De augurkjes, salami en mosselen namen snel de juiste weg. Ik moet zeggen dat de Havana anejo rum heel goed smaakt. Onder het genot van dit alles werden de doopcelen van Wendy, Mijke en Britta inclusief aanhang en natuurlijk van onze kant Derrick, Toby en Irma, en Olav, gelicht.  Een troost: alle informatie blijft confidentieel.

De wind nam daarna toe en zowaar kregen we een regenbui die een beetje verkoelend werkte. Morgen wordt er ZW ruimend naar west en noord verwacht en 2 a 3 bft, dus wie weet een zeildag all the way to San Jose (Hamburg).

22-07-2010.

We zijn gearriveerd in Hamburg. Het verste punt van de reis. Gedurende de trip van 9 uur, 3 uur lekker kunnen zeilen. Je kunt ivg met de Thames de hele rivier bezeilen. Veel groen en natuurpracht. Ook voorbij gevaren door zo’n 30 grote kastelen en bij het centrum een gekrioel van veerboten en toeristen- rondvaartboten. Natuurlijk meteen naar de VVV voor advies om in de korte tijd zo veel mogelijk te bekijken; oa. de Reeperbahn, fishmarket, modelspoor baan, een kaart voor ons vieren om heel de stad rond te reizen voor 13,50 euro, gedurende 32 uur, etc etc.

Vanavond gaan we een Portugees restaurant opzoeken voor gegrilde sardines. De verdere wetenswaardigheden pikant of niet, krijgen jullie nog te horen, wordt vervolgd….

This entry was posted in 2010 Hamburg. Bookmark the permalink.

2 Responses to CUXHAVEN